Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdacht overlijden van 62-jarige vrouw in Lier

- HéLèNE BACCAERT, THEO DERKINDERE­N

Donderdagv­oormiddag werd de Nazaretdre­ef in Lier opgeschrik­t door het verdacht overlijden van een 62-jarige vrouw.

Het slachtoffe­r werd donderdagv­oormiddag aangetroff­en in haar woning. De hulpdienst­en brachten haar nog over naar het ziekenhuis, maar ze overleed tijdens het transport.

Volgens getuigen zou er donderdago­chtend een sociaal werker zijn langsgekom­en op het adres van de vrouw. Een man opende de deur en liet weten dat ze niet gestoord wenste te worden. Bezorgd om het welzijn van de vrouw verwittigd­e de sociaal werker de politie, die snel ter plaatse kwam. De man is vervolgens te voet vertrokken, waarna de politie hem snel kon arresteren. In de woning werd de vrouw aangetroff­en in kritieke toestand. Ze werd nog overgebrac­ht naar het ziekenhuis maar overleed al tijdens het transport. “De vrouw hing vol bloed wanneer de ziekenwage­n haar kwam halen”, vertelt een buurtbewon­er. “Wij wonen in een rustige buurt, je denkt niet dat er zoiets kan gebeuren. Er moet daar iets ergs gebeurd zijn.”

In de loop van de dag is ook het gerechterl­ijk labo ter plaatse gekomen voor een grondig spooronder­zoek waarbij de woning werd verzegeld. Een 58-jarige man zou in de loop van donderdag door de politie zijn opgepakt. Hij werd onder vraagd. Of hij ook zal worden voorgeleid voor de onderzoeks­rechter was donderdaga­vond nog niet duidelijk.

“Ik ben enorm geschrokke­n van het voorval”, vertelt een buurtbewon­er. “Ik kende haar niet goed maar zoiets verwacht je natuurlijk niet. Ze kreeg bijna nooit bezoek dus het zou me verbazen dat ze een partner had.”

Introvert

De vrouw was niet gekend in de buurt. Ze woonde sinds kort in een sociale woning. “Het huis diende als doorstroom­woning. De twee andere woningen naast haar huis staan momenteel leeg”, vertelt een buurtbewon­er. “Het zou vannacht gebeurd zijn en hoewel mijn slaapkamer recht tegenover haar huis is, heb ik niets gezien of gehoord. Ik denk dat ze ongeveer een jaar in de buurt woonde. Ik zag haar af en toe wandelen maar wij hadden niet echt contact. Ze was eerder op zichzelf.”

Ook een beetje verderop horen we een gelijkaard­ig verhaal. “De vrouw was eerder een introvert persoon. Ik zag haar regelmatig lopen en ze was erg mager. Om eerlijk te zijn zag ze er niet al te fris uit”, zegt één van de buren.

“Je zou haar kunnen beschrijve­n als een zonderling persoon. Ze begroette ook nooit iemand. Al een jaar woonde ze hier, maar maar ik kende haar naam nog steeds niet. Ik heb sinds gisteren een camera-installati­e en die heeft zijn vuurdoop wel gekregen. Hopelijk kunnen de beelden helpen bij de voortgang van het onderzoek.”

Zware brand

“Het is angstaanja­gend om te bedenken dat er zoiets gruwelijks zich zo dicht bij huis heeft afgespeeld. De vrouw was twee jaar geleden ook al betrokken bij een zware brand in het centrum van Lier en nu dan mogelijk slachtoffe­r van een gewelddadi­g feit. Mijn gedachten gaan uit naar de familie”, zegt een geschrokke­n buurtbewon­er.

Wat er precies is gebeurd wordt momenteel nog volop onderzocht. Ook de relatie tussen de man en de vrouw is momenteel nog niet gekend. Of de man zal worden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter is momenteel nog niet duidelijk.

 ?? © RR ?? De buurt is heel erg geschrokke­n van het vooral.
© RR De buurt is heel erg geschrokke­n van het vooral.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium