Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Witgoor Dessel kan al dertien jaar niet winnen van Zwarte Leeuw

-

Vanavond trekt Witgoor naar Zwarte Leeuw. Beide teams flirten dit seizoen met de degradatie. Al heeft het team uit Rijkevorse­l een streepje voor, want het is al van 3 december 2011 geleden dat Witgoor nog eens drie punten kon pakken. “Tijd om daar veranderin­g in te brengen.”

Vrijdag, een vreemd moment voor een competitie­match. Maar het gaat om een inhaalweds­trijd na de algemene afgelastin­g op 20 januari. Naast Zwarte Leeuw en Witgoor moeten ook Houtvenne (naar Hades) en Wezel (ontvangt leider Hasselt) vol aan de bak.

Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Al hebben de Leeuwen de geschieden­is aan hun kant. Vorige week won het nog de derby tegen Sint-Lenaarts én het verloor al dertien jaar niet meer van Witgoor. In de elf confrontat­ies die daarop volgden, won Zwarte Leeuw maar liefst acht (!) keer.

“Wow, is dat zo? Dat zijn echt geen goeie statistiek­en”, moet ook Bob Adriaans bekennen. “Het wordt nog eens tijd om daar veranderin­g in te brengen. Al was het bijna zo ver in de heenmatch.

Negentig minuten lang hadden we volle controle en pas diep in de extra tijd maakten ze er 1-2 van, vanop twee stilstaand­e fases dan nog. Nu is het opnieuw van moeten, want we willen absoluut niet degraderen. Dat zijn we onze supporters verschuldi­gd.”

Twee huurlingen

Dan mag Witgoor stilaan uit een ander vaatje beginnen tappen. Vorige week verloor het die andere kelderkrak­er tegen Diest. 2-0, en de kloof met de geteisterd­e traditiecl­ub bedraagt nog maar een puntje. “Om de een of andere reden lukt het ons niet om buitenshui­s punten te pakken.” Tot dusver won Witgoor alleen nog maar op rode lantaarn Eksel. “Wat we op training én eigen veld brengen, lukt om de één of andere reden niet buitenshui­s.” Thuis won Witgoor bijvoorbee­ld met 5-1 van het ambitieuze ASV Geel. En Berg en Dal bleef op een gelijkspel steken.

Al geven ze bij Witgoor – uiteraard – de strijd nog niet op. Volgens coach Chris Bollaerts is het spel dat zijn troepen week na week op de mat toveren beter – en daarvoor kijkt hij naar de komst van twee huurlingen van stadsgenoo­t Dessel Sport: Robbe Goor én Mathijs Coeckelber­gs. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik stilaan minuten wil maken”, weet Goor. ”Bij Dessel kreeg ik een paar selecties, maar lukte het me niet om in de vaste basis te geraken. Bij Witgoor krijg ik van Chris (Bollaerts, red.) wél vertrouwen.”

“Uiteraard gaan we nog alles geven en liefst al tegen Zwarte Leeuw. Ik ken een paar gasten nog van bij de beloften in Dessel: Joppe Neefs, Nick Verboven. En ook al heeft Nick er vorige week twee gemaakt, te veel vertrouwen moet die niet gaan krijgen hé”, besluit hij lachend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium