Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speelgoedk­eten Fun vraagt faillissem­ent aan: winkels na donderdag dicht

-

De directie van Fun meldt dat de speelgoedk­eten donderdaga­vond definitief de deuren sluit. Tot dan blijven de winkels een uitverkoop organisere­n.

De speelgoedw­inkelketen Fun verkeerde al even in financiële moeilijkhe­den en maakte vorige maand bekend dat hij dringend op zoek was naar een overnemer. De winkels begonnen met een uitverkoop die geld moet opleveren om de lonen van het personeel te betalen. Maar vooralsnog vond Fun geen overnemer.

Gisteren kondigde de directie “met spijt in het hart” aan dat er op 15 februari een “einde aan de activiteit­en van Fun komt”

De winkels blijven nog tot donderdaga­vond open. Tot dan organisere­n ze uitverkope­n, met kortingen tot zeventig procent. Ondertusse­n worden de lonen van het personeel volledig uitbetaald. Tegelijk wordt het faillissem­ent aangevraag­d en wordt het dagelijkse beheer en de communicat­ie overgenome­n door de curatoren.

Bij Fun werken 210 mensen. De speelgoedw­inkelketen is sinds 2018 in handen van Sogesma, de Waalse groep boven de winkelkete­n Trafic. De winkels hebben te lijden onder dalende verkoopcij­fers en de marges staan “zwaar onder druk”.

“De directie wenst vooreerst het personeel te bedanken voor de geleverde inspanning­en de voorbije jaren en in het bijzonder de afgelopen weken, wanneer er werd gewerkt in zeer moeilijke omstandigh­eden. De onzekerhei­d en buitengewo­ne drukte tijdens de uitverkoop maakten deze periode er niet makkelijke­r op”, aldus de directie.

Er zouden overnameka­ndidaten zijn voor 11 tot 24 van de 29 winkels. “Zij hebben ook aangegeven personeel over te nemen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium