Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“AC/DC heeft zelf om Desselse Stenehei gevraagd”

- ILSE DEWEVER

Niet de wei van Werchter, of het Koning Boudewijns­tadion, maar wel het Kempense Dessel wordt de Belgische halte van de Europese tournee van supergroep AC/ DC. “We hebben de heren in 2015 al eens solo ontvangen en ze zijn ons blijkbaar niet vergeten”, zegt Peter Van Geel van Graspop Metal Meeting. “Natuurlijk hangt er veel af van de beschikbaa­rheid, maar uiteindeli­jk heeft de band zelf beslist hier te willen spelen. Ook over de datum viel niet te onderhande­len. Het Belgische concert moest op 9 augustus in Dessel zijn, of het zou niet zijn.”

De vorige passage van AC/DC in 2015 leverde veel problemen op bij de uittocht, maar daar heeft de organisati­e intussen een mouw aan gepast. “Sinds 2016 werken we met een gespeciali­seerde firma die mobiliteit­splannen uitwerkt voor grote events. Ook nu stellen we zo’n plan op om de overlast te beperken. We gokken op tienduizen­d fietsers. Vanuit diverse grootstede­n zullen honderdvij­ftig bussen vertrekken. En we zijn in overleg over nachttrein­en.”

Logistieke puzzel

Waar de Australisc­he band in 2015 slechts enige dagen na Graspop op de Stenehei optrad, zit er nu bijna twee maanden tussen. Of dat logistiek geen moeilijke

AC/DC besliste zelf om op 9 augustus op te treden in Dessel. puzzel is? “Dat wel, het podium brengt AC/DC zelf mee, maar voor de omkadering staan wij in. Van Graspop Metal Meeting kunnen we dan nog weinig recuperere­n.”

Het optreden van AC/DC valt weliswaar samen met de start van het metalfesti­val Alcatraz in Kortrijk, maar Van Geel denkt niet dat er daarom minder fans naar Dessel zullen afzakken. “Er willen véél mensen naar AC/DC komen kijken. Veel meer dan de 55.000 tickets die voorhanden zijn, vrees ik.” En dat ondanks de forse ticketprij­s van 159 euro. “Ook de prijzen worden vastgelegd door de band.” Of Dessel nu ook een festivalwe­ide voor solobands wordt, zoals Werchter, durft Peter Van Geel niet te voorspelle­n. “We zullen zien. Er zijn niet zoveel hardrockba­nds die in hun eentje vijftigdui­zend man trekken.”

Tickets voor AC/DC in Dessel gaan op 16 februari om 10 uur in de verkoop via Ticketmast­er.

i

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium