Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wouter Mosselmans (42) liet alle ondertande­n trekken

“De operatie heeft me een kleine auto gekost”

-

Hij is er een kleine auto aan kwijtgespe­eld, zegt Wouter Mosselmans, vader van drie jongens uit Halle en teammanage­r bij de It-afdeling van Colruyt Group. Zijn onderkaak is twee jaar geleden maar liefst 1,3 centimeter naar voren gebracht en zijn ondertande­n werden allemaal getrokken en vervangen. “Ik had last van slaapapneu, en dat zorgde voor hartproble­men. Maar ik ben een mondademha­ler, dus had ik zo’n slaaptoest­el nodig met een volledig masker, waar neus én mond inzitten. Dat geeft een heel benauwd gevoel. En je kan niks meer zeggen tegen je partner, eenmaal je in bed ligt. Op den duur sliep ik niet meer. Die slaapapneu werd veroorzaak­t door mijn onderkaak die te ver naar achteren stond, waardoor mijn keel werd dichtgekne­pen en er geen lucht meer door kon.”

De oplossing? Een kaakoperat­ie. “Ik ben ook migrainepa­tiënt. Ik kreeg tot 26 aanvallen per maand. De dokters dachten dat een kaakoperat­ie misschien ook de migraine zou verhelpen. Mijn ondertande­n stonden ook niet juist. Dus ik kreeg de keuze: vóór de operatie eerst twee jaar blokjes dragen, ofwel al mijn ondertande­n laten trekken. Ik heb gekozen voor dat laatste. Ik zag het niet zitten om nóg twee jaar migraine en slaapapneu te ondergaan.”

“Het is misschien raar om te zeggen, maar de pijn na de operatie viel mee. Als je migraine hebt, ben je qua pijn wel wat gewoon. De dokter heeft al lachend gezegd dat ik nu ook een mannelijke­re look heb, omdat mijn kin wat meer naar voren staat. Ik zie het niet. En ik heb nog altijd migraine. Maar ondanks de ongemakken en de grote kosten, zou ik het zo opnieuw doen. Ik slaap tenminste goed nu.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium