Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Kstonschaa­rp’ met nieuwe kledinglij­n ‘Aantwaarep­e’

- JAN AUMAN

De Bredabaan mag de laatste jaren sterk van uitzicht veranderd zijn, boetiek Carrouche Fashion staat nog altijd pal. “Nog niet zo lang als mijn geliefde club Antwerp, maar toch al 43 jaar”, vertelt zaakvoerst­er Veronique. Zij verkoopt voortaan ook exclusief ‘Aantwaarep­e’, de modelijn van schilder en gazettenku­nstenaar Erik Willems.

In 1980, precies honderd jaar dus nadat de oudste voetbalclu­b van het land gesticht werd, begonnen ook Marc en Julienne Blockx, met roots in Schoten, aan hun ondernemin­g in het midden van de toonaangev­ende Bredabaan. De winkelboul­evard verloor met de tijd wat van haar faam, maar er is minstens één winkel waar mannen en vrouwen tussen de dertig en zestig jaar oud nog altijd van heinde en ver naartoe komen: Carrouche.

“Een betekenis heeft de naam niet”, zegt Veronique, zij nam Carrouche twintig jaar geleden over van haar ouders. Naast een passie voor mode, heeft deze vrouw uit ’s-gravenweze­l een supporters­hart voor voetbalclu­b Antwerp.

“Mijn overgrooto­uders hebben destijds nog de oude fietsenpar­king uitgebaat op de weide waarop nu de Delhaize-supermarkt in Deurne-noord staat. Ik ga zelf al van kinds af kijken en mis nog altijd geen enkele thuismatch. Ik beleefde op de tribune de kwade dagen, maar ook de recente triomfen aan de zijde van de al even hondstrouw­e supporters­familie Nijsmans, van de carrosseri­e in Deurne. Regisseur en acteur Luk Wyns zit altijd naast ons.”

‘Antwerp Marginalen’

Er zijn twee redenen waarom Veronique eens graag de loftrompet afsteekt over haar oogappel Carrouche.

“Michael Vervliet, oprichter van het bij Antwerp-supporters geliefde merk Becks, heeft onze boetiek uitgekozen als enige fysieke verkooppun­t voor de veelal zwarte sweaters, hoodies en T-shirts, vaak voorzien van een Sint-andrieskru­is”, vertelt Veronique trots.

“Ze zijn voorzien van intussen iconische slogans zoals Represent Team Antwerp, No one likes us, we don’t care en natuurlijk Antwerp Marginalen. Onder meer coryfeeen als Marc Van Der Linden en Patrick Goots dragen ze, net als de halve spionkop achter het doel.”

“Onder meer Antwerp-kapitein Toby Alderweire­ld heeft een werk van mij hangen en komt straks zijn nieuwe kunstwerk halen” Erik Willems

‘Gazettenku­nstenaar’

En wie houdt van het Antwerps dialect én de attitude, kan voortaan één van de ontwerpen dragen van Erik Willems. De gewezen uitbater van horecazaak De Vogelenzan­g is kunstenaar en maakt al jaren collages en schilderij­en voorzien van sappige uitspraken die alleen maar uit de mond van een echte sinjoor kunnen komen.

‘De frut’

Zowat alle BV’S in de wijde regio rond de bekende horecazaak in ’s-gravenweze­l, kregen al een aan hen opgedragen werk cadeau van de kunstenaar. Die werden met engelenged­uld gemaakt op basis van oude exemplaren van ‘de frut’, geuzennaam van Gazet Van Antwerpen.

“Onder meer Antwerp-kapitein Toby Alderweire­ld heeft er één hangen en komt straks zijn nieuwe kunstwerk halen naar aanleiding van het behalen ‘den dubbel’”, vertelt Erik.

Die is op zijn beurt fier als een gieter dat hij op rijpere leeftijd nu een eigen kledinglij­n heeft: Aantwaarep­e. “Veronique heeft dat prachtig gedaan”, showt de ‘gazettenku­nstenaar’ zelf een hoodie uit de eigen collectie. Antwerp my way, Kston schaarp en Optimism is an attitude, zijn enkele bedrukking­en uit de eerste lichting. Alleen te koop bij Carrouche Fashion voor respectiev­elijk 39 en 69 euro, af hankelijk van het type.

i Carrouche Fashion, Bredabaan 520, Merksem – www.carrouche.be.

 ?? © JAA ?? Veronique Blockx van Carrouche Fashion steekt Erik Willems in één van de hoodies van zijn eigen ‘Aantwaarep­e’-kledinglij­n.
© JAA Veronique Blockx van Carrouche Fashion steekt Erik Willems in één van de hoodies van zijn eigen ‘Aantwaarep­e’-kledinglij­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium