Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

*** PSV: Bakayoko fit. PSVtrainer Peter Bosz rekent vandaag in de heenwedstr­ijd van de 1/8ste finales van de Champions League opnieuw op onze landgenoot Johan Bakayoko. De flankaanva­ller miste het competitie­duel van vrijdag tegen Heracles door ziekte, maar kon gisteren de trainingen hervatten. De 20-jarige Bakayoko kwam dit seizoen tot dusver tot zes goals en dertien assists in 34 wedstrijde­n.

Ook middenveld­er Ismael Saibari is weer inzetbaar tegen Dortmund. De Antwerpse Marokkaan kreeg tegen Heracles rust door rugproblem­en. Noa Lang (ex-Club Brugge) en Guus Til zijn nog niet speelklaar. (blg) *** Ex-Club-vedette Jan Sörensen overleden. Jan Sörensen is op 68-jarige leeftijd overleden nadat hij al enkele jaren met gezondheid­sproblemen heeft gekampt. De Deen is een exspeler van Club Brugge, waar hij op de linkerflan­k speelde onder trainer Ernst Happel. Hij was in dat succesvoll­e team met onder anderen Raoul Lambert, Birger Jensen, René Vandereyck­en en Georges Leekens een van de sterkhoude­rs.

Sörensen speelde 154 wedstrijde­n voor Brugge en scoorde daarin vijftig doelpunten. Hij hielp blauw-zwart mee aan de landstitel­s in 1977 en 1978. In 1978 verloor hij op Wembley met Club Brugge de finale van de Europacup met 1-0 van Liverpool. “We bieden zijn nabestaand­en onze innige blijken van deelneming aan”, klinkt het op de website van Club Brugge.

Na zijn vertrek in Jan Breydel was Sørensen nog actief bij FC

Twente, Feyenoord (1983-1985), Excelsior Rotterdam (19861987), Ajax (1987) en het Portugese Portimonen­se (1987-1989), waar hij ook eventjes trainer was. Jan Sörensen telde ook elf caps voor Denemarken.(vva)

*** Discussie in Challenger

Pro League. In 1B is discussie over de verdeling van het tv-geld. Promovendi Club Luik, Francs Borains en Patro Eisden Maasmechel­en betreuren dat de afspraken zonder hun aanwezighe­id gestemd zijn, waardoor ze nu aanzienlij­k minder centen krijgen dan hun concurrent­en. *** Frankfurt-spits out. Union moet Frankfurt-spits Kalajdzic niet vrezen in de terugmatch van de tussenrond­e van de Conference League donderdag. De Oostenrijk­er heeft de kruisband van zijn rechterkni­e gescheurd.(blg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium