Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heb jij gewonnen of ik?”

- DRIES VAN THIELEN

Spanning alom na de finale van de 400 meter. In de laatste rechte lijn liep Wilrijkena­ar Christian Iguacel nog in de slipstream van die andere Belgian Tornado, Jonathan Sacoor. Maar op het laatste moment gooide de kwartmijle­r van AV Lyra-Lierse zich nog. De chrono stopte op 47”24, één honderdste sneller dan Sacoor, goed voor de Belgische titel.

Een thriller was het, al beleefde Iguacel dat helemaal anders. “Ik was met het idee om te winnen gestart. Ik had echt zin om er een patat op te geven. En het liep meteen goed, anders dan normaal. In andere wedstrijde­n krijgt mijn coach al stress omdat ik van in het begin voorop wil lopen. Nu niet. Wel was er rond de 250 meter een akkefietje. Ik kreeg een spike tegen mijn hand, altijd een risico indoor. Misschien heb ik daardoor enkele tienden verloren, maar in een kampioensc­hap telt de positie.” In de laatste rechte lijn was het een nek-aan-nekrace tussen Iguacel en Sacoor.

“In de allerlaats­te meters heb ik me echt moeten smijten, ik viel zelfs over de meet, wat wel geholpen zal helpen (lacht).”

Na afloop was niet meteen duidelijk wie gewonnen had. “Ik zei nog tegen Jonathan: Heb jij gewonnen of ik? We wisten het zelf niet. Maar toen ik de uitslag zag, man, ik was content.”

Goed genoeg voor een plaatsje in de aflossings­ploeg op het WK indoor in Glasgow over anderhalve week?

“Mijn antwoord blijft hetzelfde als enkele dagen geleden: ik heb gedaan wat ik moest doen, de keuze is nu aan de bondscoach. Of ik content zal zijn als ik over een aantal dagen een mail ontvang? Natuurlijk, dat spreekt voor zich.”

Even op adem komen zit er niet in voor Iguacel.

“Deze week ga ik meteen weer trainen. Afhankelij­k van het feit of ik wel of niet geselectee­rd word voor het WK doe ik dat in België of bij de familie in Spanje.

De focus gaat helemaal naar de zomer, met de World Relays in de Bahama’s, het EK in Rome en het ultieme doel, de Spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium