Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasserie W44 wellicht pas op 1 augustus opnieuw open

- JAN AumAN SChilDE

W44, de foyer en brasserie van gemeenscha­pscentrum Werf 44, zal nog enkele maanden leegstaan. De gemeente hoopt tegen 1 augustus een nieuwe uitbater te vinden.

De bezoekers van voorstelli­ngen en tentoonste­llingen in Werf 44 blijven al enige tijd op hun dorst en honger zitten want in de geïntegree­rde horecazaak W44 kunnen ze al sinds begin januari niet meer terecht.

Dat is een gevolg van het plots overlijden van het onverwacht­e overlijden kort na nieuwjaar van Janick Doré op amper 53-jarige leeftijd. De man was naast N-VAschepen in het district Berchem namelijk ook de uitbater van W44.

Erfenisrec­hten

“Naast het feit dat er een procedure loopt voor afhandelin­g van erfenisrec­hten voor de nabestaand­en van Janick, zijn wij als gemeente toch al gestart met de zoektocht naar een nieuwe uitbater”, aldus schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA).

Het voorstel voor de nieuwe samenwerki­ngsovereen­komst werd maandag 5 februari voorgelegd aan de raadsleden en ligt nu ter advies voor aan de cultuurraa­d en het beheersorg­aan van ons gemeenscha­pscentrum.”

De raden hebben zes weken de tijd om advies te geven. Vervolgens kan een zogenaamd ‘lastenboek’ met daarin de rechten en plichten van de nieuwe uitbater worden opgemaakt. Na goedkeurin­g ervan door het schepencol­lege kan de zoektocht echt beginnen. Mogelijke indieners krijgen wellicht ook zes weken de tijd om zich kandidaat te stellen, inclusief plaatsbezo­ek.

Pop-up

Een jury zal dan de voorstelle­n beoordelen en na gesprek met de weerhouden kandidaten kan dan een toekenning gebeuren door het schepencol­lege. Ondanks de lange en ingewikkel­de procedure, hoopt Kathleen Krekels dat er tegen 1 augustus opnieuw bier uit de kranen zal stromen van W44.

“Vanaf 1 april moet de ruimte normaal gezien vrijgegeve­n worden. Voor de tussenperi­ode aprilaugus­tus bekijken we nu de mogelijkhe­id of er – als die vraag zou komen – tijdelijk een pop-up geinstalle­erd kan en mag worden”, zet de schepen de deur op een kier voor een vervroegde heropening.

 ?? © JAA ?? W44 ligt aan de zijde van de ruime parking en is mooi geïntegree­rd in het opvallende gemeenscha­pscentrum Werf44 in de Schoolstra­at.
© JAA W44 ligt aan de zijde van de ruime parking en is mooi geïntegree­rd in het opvallende gemeenscha­pscentrum Werf44 in de Schoolstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium