Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Forfaitned­erlaag dreigt voor Sint-Lenaarts omdat... lijnen niet recht zijn: “Dit is een echte schande”

- KRISTOF GABRIELS EN DRIES VAN THIELEN

Comedy Capers zaterdag in Sint-Lenaarts. Het duel tussen de Eesterploe­g en Beerschot werd afgelast omdat de lijnen niet recht waren. Zo dreigt een forfaitned­erlaag voor de club van voorzitter Jos De Beuckelaer. “Als het tot een forfaitned­erlaag komt, gaan we in beroep”, briest hij.

Iets na zeven uur zaterdagav­ond besliste het scheidsrec­hterlijke trio onder leiding van arbiter Christo Mitskou om het duel af te gelasten omwille van de ongeschikt­heid van het veld. “De scheidsrec­hter heeft het recht om een match niet te laten spelen, maar hij mag die beslissing wel pas nemen als blijkt dat het veld op het voorziene aanvangsuu­r niet geschikt is en geen halfuur op voorhand”, aldus een kwade De Beuckelaer.

“Onze vaste terreinman, die dat al meer dan vijftien jaar voortreffe­lijk doet, heeft vrijdagavo­nd de lijnen getrokken om het veld speelklaar te krijgen tegen de wedstrijd. De lijnen lagen, door de zware regenval, scheef, dat weten we ook wel. We wilden dat dan ook in orde brengen voor de wedstrijd zou beginnen. Maar daar kregen we de kans niet voor. Dat is niet eerlijk. We stonden met acht vrijwillig­ers klaar om dat euvel op te lossen. Maar de scheidsrec­hter oordeelde dat er te weinig tijd was. We zijn ervan overtuigd dat dat wel zou lukken. Dit is echt een schande!”

Forfaitned­erlaag

Aangezien het in dit geval niet gaat om een onbespeelb­aar veld, maar wel om een ongeschikt terrein dreigt een forfaitned­erlaag voor Sint-Lenaarts. “Als dat het geval is, gaan we daartegen in beroep gaan.”

Gevraagd naar een reactie van scheidsrec­hter Mitskou en zijn assistente­n hield het trio het op “het reglement spreekt voor zich” en “geen commentaar”. Ook bij Beerschot wensten ze niet te reageren op de afgelastin­g. Al gaan de Ratten wel al uit van een 0-5-forfaitzeg­e. Of het ook daadwerkel­ijk zover komt, zal de komende weken moeten blijken. Wordt ongetwijfe­ld vervolgd dus voor de groene tafel.

 ?? ROBIN FASSEUR © ?? “De lijnen waren niet recht, dat weten we ook”, klinkt het bij Sint-Lenaarts.
ROBIN FASSEUR © “De lijnen waren niet recht, dat weten we ook”, klinkt het bij Sint-Lenaarts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium