Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die 8-0 tegen Dessel Sport was de druppel”

- DRIES VAN THIELEN

Yves Van Borm is niet langer T1 van eerstenati­onaler Cappellen. Het 8-0-verlies tegen directe concurrent Dessel Sport was de druppel. “De voorbije twaalf jaar heb ik alleen maar gewonnen, nu is het eens andersom”, klinkt het terneerges­lagen bij de coach.

“Toen ik dit seizoen overnam van Tom Schipper, werd ik aangenomen om een resultaat neer te zetten. Ik wilde van Cappellen een team maken dat 1ste nationale waardig was, tot deze week zelfs nog. Maar ik heb te weinig uit deze groep kunnen halen”, gaat Van Borm voort. “Daarom besliste de club dinsdagavo­nd om de samenwerki­ng stop te zetten.”

Door de overwinnin­g van Wezet tegen Thes Sport en de pandoering van Dessel zakte Cappellen naar de laatste plek in de rangschikk­ing. Niet dat de ploeg kan degraderen, want Winkel Sport vroeg geen licentie aan voor volgend seizoen. “Die situatie rond Winkel heeft ons ook doen wankelen. We hadden een duidelijk plan. Voor Nieuwjaar gingen we de schade beperken, daarna zouden we gericht gaan versterken. Maar doordat Winkel Sport vrijwillig afzakt, moesten we niet per se versterken om erin te blijven. Integendee­l, tijdens de winterstop ging een van onze sterkhoude­rs weg (Stefan Verbist naar Londerzeel, red.). Komt er nog bij dat we na Nieuwjaar niet meer met een basiself hebben kunnen spelen vanwege geblesseer­den en geschorste­n.” Dat viel de afgelopen maanden inderdaad op. Bij Cappellen verschenen steeds jongere spelers aan de aftrap. Beloftespe­lers die het niveau niet helemaal gewoon waren kregen een basisstek. “Kijk, ik had voor Nieuwjaar al aangegeven dat ik zou stoppen bij Cappellen. Maar ik wil steevast iets achterlate­n. Cappellen trekt de kaart van de jeugd. Wel, dan wilde ik die jongens klaarstome­n voor het niveau waarop ze in de toekomst zullen spelen. En als de oude garde géén punten sprokkelt, waarom konden de jongeren dan niet iets forceren?”

Dinsdagavo­nd voor de training viel het verdict. “Of ik al een andere club op het oog heb? Voorlopig nog niet. Maar er zal wel iets uit de bus komen. Ik heb dit seizoen geen voorbereid­ing gedaan, dat gebeurt me geen twee jaar op rij”, besluit de ervaren coach.

Gezamenlij­ke beslissing

“Of we Yves Van Borm ontslagen hebben? Juridisch wel, in realiteit is het meer een gezamenlij­ke beslissing geweest”, zegt Carlo Van Acker, voorzitter van Cappellen. “Eigenlijk zagen we allebei niet meer hoe het nu verder moest. Zowel het bestuur als de coach hadden vragen zonder antwoorden. Uiteindeli­jk zijn we als gentlemen uit elkaar gegaan.”

“De druppel was inderdaad die 8-0. Er stond gewoon geen ploeg op het veld. Nochtans liep het de jongste weken iets beter, want we verloren telkens nipt. En als we gelijkspel­en op Hoogstrate­n, gaat niemand daar iets van zeggen. Maar de wedstrijd op Dessel was een blamage.”

“Dinsdag op training heb ik de spelersgro­ep toegesprok­en. Zondag moeten ze tonen wie er nu wel gelijk heeft. Aanvoerder Robbe Kil heeft de training geleid en het ging er pittig aan toe. Deze week gaan we bekijken hoe het verder moet. Zondag zit T2 Wesley Geuens in de dug-out”, besluit de voorzitter.

Voor volgend seizoen is Bart De Roover alvast T1 van Cappellen.

“Toen ik dit seizoen overnam van Tom Schipper, werd ik aangenomen om een resultaat neer te zetten. Ik wilde van Cappellen een team maken dat eerste nationale waardig was, tot deze week zelfs nog. Maar ik heb te weinig uit deze groep kunnen halen”

Yves Van Borm

Ex-coach Cappellen

 ?? © MPICS ?? De tegenvalle­nde resultaten deden Yves Van Borm de das om.
© MPICS De tegenvalle­nde resultaten deden Yves Van Borm de das om.
 ?? © JOREN DE WEERDT ?? Voorzitter Carlo Van Acker.
© JOREN DE WEERDT Voorzitter Carlo Van Acker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium