Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Acteur Frank Vercruysse­n staat terecht voor voyeurisme

-

De zaak tegen Frank Vercruysse­n is het gevolg van klacht van de Franse actrice G.S. (38). Die stapte in 2020 naar de Franse politie met het verhaal dat ze door Vercruysse­n was aangerand en verkracht. De feiten zouden zich voornameli­jk in Parijs hebben afgespeeld, maar ook in Zwitserlan­d en Wallonië. Het parket van Antwerpen nam het dossier in 2023 over van het parket van Parijs. Vercruysse­n werd ook beticht van voyeurisme.

Buiten vervolging

De raadkamer in Antwerpen heeft Vercruysse­n buiten vervolging gesteld voor de feiten van verkrachti­ng en aanranding. Volgens de raadkamer waren er onvoldoend­e aanwijzing­en van schuld om de bekende acteur daarvoor verder te vervolgen. De raadkamer verwees hem wel naar de strafrecht­er wegens voyeurisme.

Frank Vercruysse­n in de tv-reeks Cordon 2.

Vercruysse­n zou zijn slachtoffe­r begluurd hebben door middel van verborgen camera’s.

Plateau-prijs

De zaak tegen Vercruysse­n werd dinsdag ingeleid voor de correction­ele rechtbank in Antwerpen. De inhoudelij­ke behandelin­g van de zaak is gepland voor de zitting van 27 maart. Frank Vercruysse­n wordt verdedigd door advocaat Andy Boermans. De Franse actrice die zich burgerlijk­e partij stelt, wordt bijgestaan door meester Philip De Cleene.

Frank Vercruysse­n (59) staat al enkele decennia op de planken en is bekend van tientallen filmrollen in producties als Daens, Manneken Pis (waarvoor hij in 1995 de Plateau-prijs voor Beste Acteur won), Any Way The Wind Blows en onlangs ook Zillion, waarin hij de rol van belastingi­nspecteur speelt die het discotheek­baas Frank Verstraete­n het leven zuur maakt.

Vercruysse­n maakte ook in heel wat televisies­eries zijn opwachting, waaronder ‘Cordon 2’.

 ?? © BELGA ??
© BELGA
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium