Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amerikaans­e eigenaar van Rupel Boom lonkt naar Beerschot

Beerschot heeft een positief gesprek met de Licentieco­mmissie achter de rug. De club verwacht geen moeilijkhe­den bij het behalen van de proflicent­ie met het oog op volgend seizoen. Intussen toont Nathan Crockett, de Amerikaans­e eigenaar van Rupel Boom, in

- KOEN FRANS

Het zijn voor Beerschot andermaal de weken van de waarheid. Op en naast het veld. De Kielse Ratten staan aan de leiding in de Challenger Pro League en maken nog een goede kans op promotie naar 1A. In tussentijd staat de club wel al bijna een jaar te koop. Ondanks de nadrukkeli­jke wens van de eigenaars om de club te verkopen blijven de huidige aandeelhou­ders hun financiële verplichti­ngen echter keurig nakomen. Zo hebben vertegenwo­ordigers van Beerschot een positief gesprek met de licentieco­mmissie achter de rug. Er worden dan ook geen problemen verwacht bij het behalen van de prof licentie met het oog op volgend seizoen. Zonder meer een opsteker in onduidelij­ke tijden.

Maar het is geen geheim dat de huidige aandeelhou­ders voorlopig alleen maar de financiële putten willen dichten. Ze zijn al enkele maanden niet langer bereid om extra investerin­gen te doen. Zolang de overnamege­sprekken lopen, zit de club dan ook in een impasse. Het voorbije jaar passeerden er nochtans tientallen geïnteress­eerde investeerd­ers de revue op het Kiel. De meeste kandidaat-kopers haakten echter snel af toen ze de vraagprijs van United World hoorden. De holding van de Saudische prins Abdullah Bin Mosaad heeft momenteel 75 procent van de club in handen en vraagt voor dat aandelenpa­kket naar verluidt zo’n 14 miljoen euro.

Rupel Boom

In de wetenschap dat Beerschot geen eigenaar is van het Olympisch Stadion én dat er van de nieuwe investeerd­ers wordt verwacht dat ze de bouw van het nieuwe oefencompl­ex betalen, vinden alle potentiële investeerd­ers dat een (veel) te hoog bedrag. Intussen is gebleken dat ook Nathan Crockett, de Amerikaans­e eigenaar van Rupel Boom, de situatie van Beerschot in de gaten houdt. Crockett is tevreden met de gang van zaken bij de Steenbakke­rs, maar wil Beerschot een helpende hand bieden als dat nodig zou zijn. Dat is opvallend, want er loopt nog steeds een rechtszaak tussen beide clubs na een mislukte samenwerki­ng uit het verleden. De rechtbank gaf Rupel Boom begin vorig jaar gelijk in die zaak, Beerschot ging in beroep. Een definitiev­e uitspraak wordt pas later dit jaar verwacht.

Opmerkelij­k is ook dat een tussenpers­oon namens Crockett en een andere – onbekende – Nieuw-Zeelandse investeerd­er een bod van 1 symbolisch­e euro op de aandelen van United World heeft uitgebrach­t. Als 14 miljoen euro wat te veel is, dan lijkt 1 euro uiteraard veel te weinig. Het is bovendien ook onduidelij­k wat de rol van minderheid­saandeelho­uders Francis Vrancken (12,5%) en Philippe Verellen (12,5%) in dat verhaal zou betekenen. Op het Kiel nemen ze de piste-Crockett voorlopig niet serieus.

Twee concrete pistes

Intussen zit Beerschot wel nog steeds rond de tafel met partijen die ze geloofwaar­diger vinden. Eén concrete investeerd­er die lang in de running was, lijkt echter geen kans meer te maken omdat hij op herhaaldel­ijke vragen van de club zijn kredietwaa­rdigheid niet kon aantonen. Gesprekken met een Amerikaans­e – niét Crockett – en een Britse investeerd­er lopen naar verluidt wél vlot. Er worden f inanciële details en uitgebreid­e toekomstpl­annen uitgewisse­ld. Dat wil echter niet zeggen dat een overname nakend is. Door de strenge voorwaarde­n die vanuit de Licentieco­mmissie bij zo’n overname worden opgelegd verloopt dat hele proces namelijk enorm langzaam.

En zoals eerder gezegd blijft de vraagprijs van United World gewoon erg hoog. Bovendien is het allerminst uitgeslote­n dat de Saudische holding wacht tot het einde van de reguliere competitie vooraleer er écht gepraat kan worden. Afwachten of er de komende weken dan ook een doorbraak kan geforceerd worden in dit lastige dossier. Op het veld lijken de spelers daar alvast niet mee bezig te zijn. Beerschot trekt vrijdagavo­nd als leider naar Zulte Waregem. Winst tegen de gedoodverf­de titelfavor­iet zou de sportieve ambities van de club nóg meer kracht bijzetten. Volgend jaar in 1A mét een nieuwe eigenaar? Het zal de komende weken moeten blijken.

Beerschot trekt vrijdagavo­nd als leider naar Zulte Waregem. Winst tegen de gedoodverf­de titelfavor­iet zou de sportieve ambities van de club nóg meer kracht bijzetten. Volgend jaar in 1A mét een nieuwe eigenaar?

 ?? © GMAX AGENCY ?? Nathan Crockett, de Amerikaans­e eigenaar van Rupel Boom, toont interesse in Beerschot.
© GMAX AGENCY Nathan Crockett, de Amerikaans­e eigenaar van Rupel Boom, toont interesse in Beerschot.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium