Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Lie valt opnieuw, maar boekt wel vertrouwen

Winnen was er nog niet bij, maar na zijn vierde plaats in Denain was Arnaud De Lie (21) — ondanks een nieuwe val — best tevreden. “Ik ben nog niet honderd procent, maar ik voel dat ik klaar zal zijn voor mijn doelen.”

- HUGO COOREVITS

Alsof de duivel er dit prille seizoenbeg­in mee gemoeid is. Iedereen ging ervan uit dat de vroege vluchters Jannik Steimle, Cériel Desal en Maxime Jarnet nog bij de lurven zouden gevat worden. Dat Denain de eerste seizoensze­ge zou worden van een opnieuw sterke Arnaud De Lie. Tot Stefan Küng op de allerlaats­te, vette kasseistro­ok viel en – op Brent Van Moer na – iedereen meenam in zijn val. “Hij verontschu­ldigde zich, maar dat hoefde niet eens”, reageerde een niet eens teleurgest­elde De Lie achteraf. “Hij moest er niet mee inzitten. Dit is een afschuweli­jke strook. Vorig jaar ging hier een motor onderuit. Het is daar altijd prijs. Ik wist dat ik daar voorin moest zitten. Ik hield wat afstand met Küng en Molano, maar vooraleer ik het goed besefte, lag ik op mijn linkerzijd­e.”

De trui besmeurd en gescheurd, bloed aan linkerknie en elleboog, maar het deerde de kopman van Lotto Dstny niet. “Niet erg, ça va.” Dat hij met meer dan een banddikte verloor van Dries Van Gestel in de sprint om de derde plaats nam De Lie er ook nog bij. Alles was bij de boerenzoon in Le Nord beter dan na die ellendige Parijs-Nice, waar hij nog te veel last

had van de val in Le Samyn. Of hij zonder val gisteren had kunnen winnen? “Als, misschien, eventueel… Daar koop je niets mee.”

Arnaud De LIe

Hoewel zijn seizoenbeg­in behekst blijft, zag je aan de opgewekte De Lie dat zijn korte passage thuis op de boerderij hem deugd heeft gedaan. “Ik heb vooral veel gerust en de koeien gemolken. Rusten is de sleutel.”

Moeizame aanloop

Ondanks wat pijn in het hoofd en wat huid kwijt start De Lie vandaag ook in de Bredene Koksijde Classic. “Het gevoel is nog niet honderd procent, maar na een moeilijke Parijs-Nice ben ik blij. We zitten op schema voor de volgende doelen.”

In principe staat De Lie er daarna op voor de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem, maar of hij ook effectief dubbelt, is nog niet duidelijk. Dat wordt volgende week uitgemaakt. Het kan net zo goed alleen maar Gent-Wevelgem zijn. Na zijn crash in Le Samyn wordt bij Lotto Dstny behoedzaam met hem omgesprong­en. “Het was geen gemakkelij­ke beslissing om MilaanSanr­emo te skippen, maar het zou voor Arnaud te ingewikkel­d zijn geweest”, stelde ploegleide­r Tony Gallopin. “Hij kreeg voor de eerste keer in zijn carrière ook kritiek. Dat hoort bij het leerproces van een jonge prof, maar hij ging er goed mee om. Hij heeft een sterke kop. Hij herbegon in Denain omdat hij een dag meer rust had in vergelijki­ng met Nokere. Deze test was ook meegenomen in functie van Parijs-Roubaix. Met Bredene-Koksijde zijn dat twee mooie koersen om opnieuw vertrouwen op te doen.”

De stafleden genoten toen ze De Lie achteraf bezig hoorden op de bus. “We hoopten dat hij na Denain opnieuw de Arnaud zou zijn die hij altijd was. Hij zit opnieuw goed in zijn vel. Dat is het allerbelan­grijkste”, besloot ploegleide­r Wesley Van Speybroeck.

“Rusten is de sleutel. Thuis dekoeien melken deed deugd”

 ?? © GETTY IMAGES ?? Arnaud De Lie trok op de kasseien een paar keer goed door.
© GETTY IMAGES Arnaud De Lie trok op de kasseien een paar keer goed door.
 ?? © EUROSPORT ?? Küng glijdt uit en sleurt een pak renners mee in zijn val, onder wie De Lie (rechts)
© EUROSPORT Küng glijdt uit en sleurt een pak renners mee in zijn val, onder wie De Lie (rechts)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium