Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mike Vanhamel (ex-Beerschot) nú al zeker van promotie naar 1B met La Louvière

-

Met nRg negen Vpeeldagen Rp het prRgramma Ln de hRRgVte amateurkla­VVe LV RAAL La LRuvLère mathematLV­ch al zeker van prRmRtLe naar 1B. TRch LV de hRnger van dRelman MLke Vanhamel (ex-BeerVchRt) nRg nLet geVtLld. “We wLllen recRrdV breken”, zegt de keeper.

De titelstrij­d in 1ste amateur is nooit écht spannend geweest. De ervaren ploegen in de reeks à la Lokeren-Temse en La Louvière sloegen al snel een grote kloof die door de andere clubs nog moeilijk overbrugd kon worden. Zo is La Louvière nog steeds ongeslagen en verloor Lokeren-Temse slecht tweemaal.

Woensdag speelden de beloftente­ams van Gent en Charleroi, die plek vier en vijf in het klassement bekleden, 1-1-gelijk, waardoor beide elftallen competitie­leider La Louvière dus niet meer kunnen bijbenen. Ondanks het nieuws dat de rechtstree­kse pro

motie binnen was, bleef het stil op de clubkanale­n van de ploeg uit Henegouwen. “Dit is voornameli­jk omdat er nog geen uitspraak is geweest rond onze licentieaa­nvraag”, licht Mike Vanhamel toe.

Dat het al snel duidelijk was dat

Les Loups gingen meestrijde­n voor promotie was evident, maar dat ze zich zo dominant gingen profileren hadden niet veel mensen zien aankomen. “Het was vanaf de start van het seizoen ons plan om te promoveren. Zowel de club als ik stapten samen in een ambitieus project”, vertelt de doelman. “Ons nieuwe trainingsc­omplex staat er al twee jaar en vorige week zijn ze ook effectief begonnen aan de bouw van ons nieuw stadion. Dat zou over anderhalf jaar klaar moeten zijn. De ambitieuze plannen worden

dus wel écht nagekomen.” La Louvière presteert zowel defensief als aanvallend prima. Mike Vanhamel is de minst gepasseerd­e doelman en Jorn Vancamp (ook ex-Beerschot) staat tweede in de topschutte­rsstand. De keeper blikt tevreden terug op het verloop van het seizoen. “We spelen dit jaar een schitteren­d seizoen zonder één enkele competitie­nederlaag, amper tien tegendoelp­unten en maar liefst zestien clean sheets. Zo kunnen we dit seizoen nog specialer maken door geconcentr­eerd te blijven, maar het doel was altijd om de promotie te bewerkstel­ligen.”

Op recordjach­t

En hoe willen de jongens van La Louvière de laatste negen matchen in de competitie aanpakken? “We willen de titel pakken en onze ongeslagen status behouden met de beste aanval van de reeks en zéker de beste verdedigin­g. We zitten dus op koers om op heel veel vlakken een recordjaar neer te zetten. De honger is dus heel groot”, besluit Vanhamel.

 ?? © BELGA ??
© BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium