Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurvrouw zet steunactie op voor gezin na zware brand

Een week geleden sloeg het noodlot toe in de Berkenlaan in Kapellen. Een felle brand vernielde de woning van een koppel met drie kleine kinderen. Buurvrouw Charris zette intussen een steunactie op.

- “Het is niet omdat ik die mensen niet persoonlij­k ken, dat ik niet enorm meeleef met hen” Charris Delefortri­e Initiatief­neemster steunactie ERIK VANDEWALLE

KAPELLEN

Slachtoffe­rs vielen er gelukkig niet, maar feit is wel dat het gezin uit de Berkenlaan alles kwijtraakt­e bij de verwoesten­de brand. Charris Delefortri­e, een buurvrouw uit een aanpalende straat, startte meteen een crowdfundi­ng op om de getroffen familie te helpen.

“Toen ik hoorde wat er was gebeurd, trof me dat heel erg”, begint Charris Delefortri­e haar verhaal. “Het is niet omdat ik die mensen niet persoonlij­k ken, dat ik niet enorm meeleef met hen. Er zijn drie jonge kinderen in het gezin, die nu ook alles kwijt zijn. Hun speelgoed en hun knuffels zijn in de brand gebleven. Zoiets raakt een mens. Daarom startte ik op eigen houtje deze crowdfundi­ng op.”

Het eerste bedrag dat werd gestort, kwam van Kim Dons. Zij is een goede vriendin van het getroffen koppel. “Ik stuurde Charris mijn gsm-nummer en zo kwamen we in contact met elkaar en besloten we om samen onze schouders onder dit project te zetten. Ik koppelde meteen ook terug naar het koppel, dat na

iwat aandringen instemde met het initiatief”, zegt Kim Dons. I.V. en S.M. komen liever niet met hun volledige naam in de krant.

Transparan­t werken

Kim en Charris beseffen dat ze erg transparan­t moeten werken. “Als je met geld werkt dat mensen storten voor dat gezin dan moet je voorzichti­g zijn. Alle stortingen worden geregistre­erd en we houden een gedetaille­erde boekhoudin­g bij. De steunactie laten we nog een tijdje lopen en we hopen toch om 10.000 euro bijeen te krijgen. Momenteel staat de teller op 4.300 euro.”

Ondertusse­n houdt Kim contact met I.V. en S.M. “De dag van de brand zorgde de gemeente ervoor dat het gezin al meteen in een noodwoning terechtkon. De burgmeeste­r bracht hen zelfs eigenhandi­g de sleutels van de woning. Daar kunnen ze voorlopig al drie maanden bekomen”, geeft Kim Dons nog mee.

https://steunactie.nl/actie/brandberke­nlaan-kapellen-2/-33791

 ?? © KOEN FASSEUR ?? Kim Dons en Charris Delefortri­e zetten hun schouders onder de steunactie voor het getroffen gezin.
© KOEN FASSEUR Kim Dons en Charris Delefortri­e zetten hun schouders onder de steunactie voor het getroffen gezin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium