Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanaf vandaag eenrichtin­gsverkeer en verkeershi­nder in Dorpsstraa­t

- NEEL VERMEIREN

Vanaf maandag 18 maart is er verkeershi­nder in de Dorpsstraa­t in Wuustwezel. Fluvius begint met werkzaamhe­den aan de nutsleidin­gen als voorbereid­ing op riolerings­werken in 2025. Het verkeer vanuit Brecht en de Kampweg kan tot aan de Bredabaan.

Om de verkeershi­nder te beperken heeft het Agentschap voor Wegen en Verkeer in overleg met het lokaal bestuur de werkzaamhe­den opgesplits­t in vier fases. De eerste fase loopt van 18 maart tot 14 april. In deze fase wordt de Dorpsstraa­t aangepakt vanaf de Kampweg tot aan het vroegere gemeentehu­is in de Kloosterst­raat en het CM-kantoor in Achter d’Hoven.

De huizen op dit gedeelte krijgen een nieuwe aansluitin­g van elektricit­eit, gas, water en telefonie. Dat is nodig voordat er volgend jaar een gescheiden riolering kan worden aangelegd. Deze werken duren naar verwachtin­g tot half april.

Hinder

Vanuit Brecht en de Kampweg kan je richting Bredabaan rijden. De Dorpsstraa­t wordt dus eenrichtin­gsverkeer. Vanuit Kloosterst­raat en Achter d’Hoven kan je in deze fase de Dorpsstraa­t bereiken.

In de richting van Brecht moet het autoverkee­r omrijden via Loenhout of Gooreind en Mariater-Heide. Fietsers kunnen in de Dorpsstraa­t meerijden met het autoverkee­r en in de andere richting lokale doorsteekj­es benutten. In Biest wordt eenrichtin­gsverkeer van kracht richting bibliothee­k, dus van de Bredabaan naar Dorpsstraa­t. Alleen tussen Biest en de Gasthuisdr­eef is de Dorpsstraa­t dubbelrich­ting.

Alleen voor lokaal verkeer wordt de Gasthuisdr­eef opengestel­d vanuit de Dorpsstraa­t, in één richting.

Vanaf 2 april wordt in de Dorpsstraa­t gewerkt aan de kant van de kerk. Vanaf dan kan je vanuit de werfzone in de Dorpsstraa­t Achter d’Hoven en Kloosterst­raat bereiken met de auto en fiets.

Parking bereikbaar

De parking aan de bibliothee­k blijft in de eerste fase steeds bereikbaar via Biest en de Dorpsstraa­t en via de Kampweg en Dorpsstraa­t. Ook op Achter d’Hoven kan je parkeren. Op dat plein komen tijdelijk 18 extra parkeerpla­atsen voor kortparker­en, aan het buurtplekj­e voor LDC Ter Wezel. Het lokaal bestuur vraagt om de parkings van de handelaars in de omgeving vrij te houden voor hun klanten.

 ?? © NEEL VERMEIREN ?? In de Dorpsstraa­t kan je tijdens de eerste fase van de werken niet richting Brecht rijden.
© NEEL VERMEIREN In de Dorpsstraa­t kan je tijdens de eerste fase van de werken niet richting Brecht rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium