Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat dit net voor een voorstelli­ng gebeurt”

Stand-upcomedian Jens Dendoncker (33) heeft zaterdagav­ond last minute een voorstelli­ng moeten annuleren. Vlak voor het optreden kreeg hij een epileptisc­he aanval. “Maar ondertusse­n stelt Dendoncker het goed”, sust zijn management.

- ARNO VAN HOUT

In zijn voorstelli­ng Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was zou hij het hebben over zijn angsten, zijn tijd in de psychiatri­e, zijn eerste (en enige) onenightst­and, de verhalen achter de schermen van The masked singer en… zijn epilepsie. Het is net dat laatste dat hem zaterdagav­ond in het casino van Beringen de das omdeed. Dendoncker kreeg vlak voor de start van zijn uitverkoch­te optreden een epileptisc­he aanval, waardoor de zaal ontruimd en de show geannuleer­d werd.

Ondertusse­n gaat het beter met Dendoncker, laat zijn management weten. “Jens is intussen oké, er is geen reden tot paniek. Zulke aanvallen komen een paar keer per jaar voor. Ja, het is heel jammer dat het voor een voorstelli­ng gebeurt, maar je hebt dat nu eenmaal echt niet in de hand.”

Minder aanvallen

“Wat we met de tickets voor de geannuleer­de show van zaterdag zullen doen, moeten we intern nog bekijken”, laat het management weten. De volgende voorstelli­ng staat aanstaande donderdag gepland, in De Factorij in Zaventem. Maar die zou, normaal, gewoon moeten doorgaan. “Maandag (vandaag, red.) zullen we verder bekijken hoe we alles nu precies zullen aanpakken. Maar die shows zullen, als alles goed gaat, niet in het gedrang komen. Jens recupereer­t gelukkig snel.”

Dendoncker had in zijn tienerjare­n erg veel last van zijn aanvallen. “Ik had er toen bijna om de anderhalve dag wel een”, vertelde hij in januari nog in deze krant. “Nu is het een pak beter. Het aantal aanvallen neemt af én ik recupereer veel sneller dan vroeger. Nu heb ik zo’n vijf à zes aanvallen per jaar.”

Het is niet de eerste keer dat Dendoncker wat moet afzeggen vanwege zijn epilepsie. In 2018 werd zijn programma Hoe zal ik het zeggen genomineer­d voor een Emmy.

Naar de uitreiking in de Verenigde Staten ging Dendoncker niet, uit angst om onderweg een aanval te krijgen. “Met spijt in het hart, maar ik durf het risico niet te nemen”, klonk het toen. Ook in 2019 werden enkele voorstelli­ngen van zijn show Bang van Dendoncker geannuleer­d door een epileptisc­he aanval.

 ?? © INGE KINNET ?? Het is niet de eerste keer dat Dendoncker een show moet afzeggen omwille van zijn epilepsie.
© INGE KINNET Het is niet de eerste keer dat Dendoncker een show moet afzeggen omwille van zijn epilepsie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium