Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondernemer­skoppel neemt zijn zesde Delhaize over

- FILIP SPOELDERS

De overeenkom­st was er al een tijdje, maar vanaf dinsdag staat het ervaren ondernemer­skoppel Dirk Boeren en Nele Verstraete uit Zandhoven ook aan het hoofd van Delhaize Boechout. “We willen de winkel stapsgewij­s nog meer ‘van Boechout’ maken.”

BOECHOUT

Aan ervaring hebben Dirk Boeren en Nele Verstraete geen gebrek. In 2008 namen ze Delhaize Beerse over. Vervolgens investeerd­en ze in de Delhaizes van Vosselaar en Turnhout. Hun dochter Claudia kwam aan het roer van de Proxy Delhaize in Zandhoven en zelf namen ze in 2021 ook Delhaize Zoersel over.

De eerste overname van een

Delhaize in het Antwerpse heeft voor Dirk een aparte betekenis. “Dit is de supermarkt die ik ken van uit mijn jeugd, toen nog als de bijna legendaris­che Supermarkt De Wolf. Die kwam later voor in het liedje Ruimteschi­p van Bart Peeters. De kans om zo’n bekende winkel voor Boechout een nieuwe toekomst te geven binnen het nieuwe Delhaize-verhaal wilden we niet laten schieten.”

Honderd dagen

Het echtpaar mikt nog niet meteen op de ruimte maar op een rustig begin om de Delhaizekl­anten te leren kennen. “Natuurlijk hebben we veel ideeën voor vernieuwin­g, maar we voorzien een symbolisch­e honderd dagen om de medewerker­s en klanten in Boechout te leren kennen. Overhaaste­n doen we niet, we willen van iedereen de sterktes kennen. Zo zijn we zeker dat elke vernieuwin­g mee gedragen wordt door het hele team”, vertelt Nele.

Tegen de zomer mogen de klanten wel nieuwighed­en verwachten. “Dan willen we eens goed los gaan. Ondertusse­n maken we de winkel stapsgewij­s nog meer ‘van Boechout’ met lokale producten, een uitbreidin­g van de bakkerij, een kwaliteits­sprong in de slagerij en ter plaatse bereide traiteurge­rechten.”

Zondagopen­ing

Een zondagopen­ing is een optie op termijn: “Die beslissing nemen we later. Eerst willen we alle zaken helemaal op een rijtje voor onze klanten, die we ook naar hun mening over een zondagopen­ing willen vragen. Als ze er komt, zullen we er ook echt klaar voor zijn”, besluit Dirk. Bij Delhaize Boechout werken 67 medewerker­s op een winkeloppe­rvlakte van 2.350 vierkante meter.

 ?? © RR ?? Het team van Delhaize Boechout met rechts Dirk Boeren en Nele Verstraete.
© RR Het team van Delhaize Boechout met rechts Dirk Boeren en Nele Verstraete.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium