Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koppelt opent interieurz­aak mét kunstgaler­ie

-

Op de Amerikalei opende een nieuwe interieurz­aak met een geïntegree­rde kunstgaler­ie. A Living Gallery is de zaak van architect Marc Lauwers en echtgenote Marie-anne van Dooren.

ANTWERPEN

Een winkel die dienstdoet als interieurz­aak, waar je meubels en decoratiev­e artikelen kunt kopen maar die ook functionee­rt als kunstgaler­ie, waar je schilderij­en en andere artistieke creaties kunt bewonderen. Bij A Living Gallery kun je de kunst gratis komen bewonderen, maar de werken zijn ook te koop voor geinteress­eerden.

Architect Marc Lauwers zat vroeger op de Mechelsest­eenweg met zijn zaak maar besloot om te verhuizen naar de Amerikalei, waar hij slechts vijf minuten verwijderd is van het KMSKA. “We zijn kunstliefh­ebbers en verzamelaa­rs, we passen dat ook toe in de interieurs die we maken. Onze ligging is ideaal dus, ondergedom­peld in kunst. Een interieur moet knus en warm zijn, kunst helpt daarbij”, aldus Marc.

Momenteel hangt er een kleurrijke collectie van Frieda van Dun in de winkel. “Wij zijn grote fan van Frieda, er is geen enkel werk dat me niet aanspreekt. Ik draag zelfs op dit moment een sjaaltje van haar” vertelt Marie-anne. Ook Marc is fan: “Frieda is een gevestigde waarde ondertusse­n. Haar werken worden hier met trots tentoonges­teld tot mei.”

Jonge kunstenaar­s

Tegen de zomer zal er een nieuwe kunsttento­onstelling te zien zijn in de galerie: “We geven ook jonge kunstenaar­s de kans. We werken heel vaak met beginnende artiesten om hen een platform te bieden. We doen dat met heel veel plezier en het doet ons deugd om hen te zien groeien. Bovendien kopen we altijd een werk van hen”, aldus Marc.

Donderdaga­vond ging de zaak open. “De opening was een groot succes. Ongeveer tweehonder­d mensen zijn gepasseerd: van klanten tot mensen uit de kunstindus­trie. Erevoorzit­ter van het MuHKA Ernest Van Buynder kwam langs om een toespraak te geven. Het was een dubbel succes: gisteren is ook ons derde kleinkind geboren, een emotionele dag dus”, zegt Marie-anne.

De interieurz­aak annex kunstgaler­ie is te vinden op de Amerikalei 90.

i

www.marclauwer­s.be

 ?? © JORIS HERREGODS ?? Marie-anne van Dooren en architect Marc Lauwers.
© JORIS HERREGODS Marie-anne van Dooren en architect Marc Lauwers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium