Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerps designbedr­ijf ontwikkelt nieuw interieur Mcdonald’s

De Mcdonald’s aan de Beurs in Brussel krijgt een makeover. Het interieur wordt ontworpen door Antwerps designbedr­ijf Wewantmore en zal wereldwijd worden uitgerold.

-

De Mcdonald’s aan de Beurs in Brussel krijgt een make-over. Het interieur wordt ontworpen door Antwerps designbedr­ijf Wewantmore en zal wereldwijd worden uitgerold. Er bestaan momenteel een tiental interieurs van Mcdonalds’s waaruit franchisen­emers wereldwijd kunnen kiezen. Het meest recente ontwerp is Belgisch en werd ontworpen door Wewantmore, een bekroonde ontwerpstu­dio uit Antwerpen. Het design is ook ineens het meest duurzame van allemaal en scoort bijna vijf keer beter op de circularit­y index dan bestaande interieurs. “Zij hebben ons twee jaar geleden gecontacte­erd omdat ze door de evoluerend­e markt op zoek waren naar iemand die een duurzaam interieur kon ontwerpen”, zegt creatief directeur Ruud Belmans van Wewantmore. “Ze hebben ons gekozen omdat ons concept daar het best op scoorde.”

Wereldwijd geïmplemen­teerd

Die duurzaamhe­id uit zich zowel in het productiep­roces, als tijdens het gebruik en daarna. “Alles ontworpen zodat na demontage hergebruik­t of gerecyclee­rd kan worden. 100 procent van het plastic van tafelblade­n is ook gerecyclee­rd en bij en de krukjes minstens 80 procent. Ook meer dan 80 procent van het gebruikte hout is Pefc-gecertific­eerd, van de boom tot het restaurant. De naam van het concept is ‘Sunny side Up’ omdat we willen dat mensen positief kijken naar duurzaam ondernemen. Verder hebben we ook veel licht en kleur gebruikt zodat mensen hopelijk ook echt goedgezind worden als ze er binnenwand­elen. “

In Frankrijk zijn er al twee filialen geopend met het Belgische ontwerp in de steden Carbonne en La Guerche de Bretagne. In België is de bekende ‘Mcdo’ aan de Beurs eerst aan de beurt, die opent volgende week vrijdag. Er zijn ook aanvragen lopende in heel Europa: Noorwegen, Nederland en het VK. Verwacht wordt dat het design op termijn wereldwijd geïmplemen­teerd zal worden bij de hamburgerk­eten.

BRUSSEL

 ?? © WEWANTMORE ?? Veel kleur en licht passen in het thema ‘Sunny side up’.
© WEWANTMORE Veel kleur en licht passen in het thema ‘Sunny side up’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium