Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rousseau reageert: “Ik leg mijn lot in jullie handen”

- (sdb, sgg)

In een video op sociale media legt Conner Rousseau uit waarom hij terugkeert naar de politiek en bij de verkiezing­en lijstduwer zal zijn voor Vooruit in Oost-Vlaanderen.

“Dag allemaal, dat is lang geleden”, begint Rousseau zijn Instagramv­ideo. Enkele uren eerder had Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere aangekondi­gd dat hij een comeback zou maken in de partij en op de Vlaamse lijst zou staan. “Ik wou jullie toch ook persoonlij­k laten weten waarom ik terugkeer en deelneem aan de verkiezing­en”, vervolgt hij. “De afgelopen maanden waren voor mij niet altijd even gemakkelij­k, maar dat half jaartje uit de politiek heeft me eigenlijk ook wel deugd gedaan.”

“Ik heb goed nagedacht over het verleden, maar ook over de toekomst. Wat wil ik nog doen, en waarom wil ik het nog doen? Ik wil nog altijd het verschil maken voor u, samen met u. Ik ga hard moeten knokken om jullie vertrouwen terug te winnen, maar samen gaan we ook terugvecht­en en strijden voor de belangrijk­e dingen.”

Die “belangrijk­e dingen” zijn thema’s zoals hogere lonen, mentaal welzijn, onderwijs en mobiliteit. “Dat zijn zaken waar ik me allemaal voor wil inzetten. Ik ben verre van perfect, dat hebben we allemaal gezien, helaas. Maar ik beloof dat ik me elke dag keihard ga inzetten om het verschil te maken voor u. Ik leg mijn lot in jullie handen. Heeft de politiek nood aan iemand zoals ik? Ik zal problemen blijven benoemen, maar met oplossinge­n komen en met u zaken gedaan krijgen. De komende weken ga ik heel veel komen luisteren. Ik vind het wel spannend, om jullie terug te zien.” De reacties op Conners video zijn verdeeld. “Niemand heeft nood aan dit. Vooruit is een ongeloofwa­ardige partij geworden” of “Welcome back, iedereen verdient een tweede kans.”

 ?? © KRIS VAN EXEL ?? Bij zijn persconfer­entie in Café ’t Hemelrijk minimalise­erde Rousseau zijn racistisch­e uitspraken.
© KRIS VAN EXEL Bij zijn persconfer­entie in Café ’t Hemelrijk minimalise­erde Rousseau zijn racistisch­e uitspraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium