Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij loofde 2.000 euro uit om ‘appeltje’ in mijn huis te gooien”

- JORIS VAN DER AA

Het Openbaar Ministerie heeft 30 maanden celstraf geëist tegen kickbokser Ramzan D., omdat hij in januari 2023 met zeven medestande­rs een gewelddadi­ge raid had uitgevoerd op het appartemen­t van de beruchte rapper Para Turk en diens 85-jarige grootmoede­r. Para Turk zelf riskeert zes maanden celstraf, omdat hij had opgeroepen om een granaataan­slag te plegen op Ramzan D. ANTWERPEN

De correction­ele rechtbank behandelde gisteren het dossier van de gewelddadi­ge home invasion van 31 januari 2023, in het appartemen­t van de grootmoede­r van crimineel Ibrahim Altin, die zich op sociale media presenteer­t als rapper Para Turk. Acht mannen van Tsjetsjeen­se origine moesten zich verantwoor­den voor bendevormi­ng, huisvredeb­reuk, vernieling­en en opzettelij­ke slagen en verwonding­en. Hoofdverda­chte in de zaak is Ramzan D., een kickbokser uit Lokeren.

Stuivenber­gplein

Para Turk, die ondanks zijn jeugdige leeftijd al tot lange gevangenis­straffen werd veroordeel­d wegens mensenhand­el en feiten van geweld, zou het op sociale media aan de stok gekregen hebben met Ramzan D. De advocaat van de criminele rapper deed het af als een niets betekenend­e ‘battle’ die om ‘likes’ en ‘muntjes’ zou draaien. Via TikTok vlogen de verwensing­en en bedreiging­en over en weer. Volgens Para Turk had hij zijn verontschu­ldigingen aangeboden, maar liep het uiteindeli­jk toch helemaal uit de hand.

Ramzan D. verzamelde een aantal medestande­rs en zakte af naar het Stuivenber­gplein, waar Para Turk woont. De groep Tsjetsjene­n belde aan, maar toen er niet opengedaan werd, beukten ze de deur in en vielen ze het appartemen­t binnen. De 85-jarige grootmoede­r van de rapper werd hardhandig aan de kant geduwd. De aanhangers van Ramzan D. sloegen Para Turk en vernielden het appartemen­t. De openbare aanklager vorderde dertig maanden celstraf tegen hoof dverdachte Ramzan D., en straffen van 18 maanden tot een jaar tegen zijn handlanger­s.

Ramzan D. ontkende met klem dat hij op TikTok ruzie had gezocht met Para Turk. “Hij kon het niet verdragen dat ik na een ‘battle’ niet voor hem, maar voor iemand anders had gekozen. Hij is mij beginnen bedreigen”, zei Ramzan D. “Hij heeft in een f ilmpje tweeduizen­d euro uitgeloofd om een ‘appeltje’ in mijn woning binnen te gooien.”

Het is voor die bedreiging­en dat het Openbaar Ministerie een straf van zes maanden vordert tegen de criminele rapper.

Nepgranaat

De advocaten van de Tsjetsjeen­s beklaagden wezen erop dat er aan de woning van Ramzan D. in Lokeren ook effectief een nephandgra­naat werd gegooid. Bovendien zou Para Turk hun cliënten nog altijd bedreigen via sociale media.

Meester Frederic Thiebaut liet de rechtbank een recent filmpje zien, waarin rapper Para Turk de thuisadres­sen van zijn tegenstand­ers wereldkund­ig maakt. In het filmpje is ook te horen hoe

Para Turk zegt dat hij wraak zal nemen, en dat hij bereid is om 50.000 euro te besteden om Albanezen op zijn rivalen af te sturen.

Laatste woord

Para Turk beweert dan weer dat hij dagelijks wordt bedreigd door de Tsjetsjene­n. “Ze volgen me overal, zelfs op mijn werk observeren ze mij”, aldus de rapper. “En na de laffe aanval op mij en mijn grootmoede­r, komen ze mij hier als de boeman afschilder­en. Ik heb een zwaar verleden, ik zal dat niet minimalise­ren, maar deze mensen hier zijn ook geen brave mensen.”

Ramzan D. kreeg het laatste woord. “Mijnheer zegt dat hij dagelijks door ons wordt bedreigd, maar hij legt daar geen enkel bewijs van voor. Dat is het verschil. Wij worden bedreigd, en we leggen u daar de bewijzen van voor.”

“Ze volgen me overal, zelfs op mijn werk observeren ze mij. En na de laffe aanval op mij en mijn grootmoede­r, komen ze mij hier als de boeman afschilder­en”

Ibrahim Altin

‘Para Turk’

 ?? © RR ?? Ibrahim Altin, alias rapper Para Turk.
© RR Ibrahim Altin, alias rapper Para Turk.
 ?? © RR ?? Para Turk kreeg in januari enkele vechtersba­zen over de vloer.
© RR Para Turk kreeg in januari enkele vechtersba­zen over de vloer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium