Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie en parket op zoek naar verdachte van geweld tegenover chauffeur van De Lijn

-

Afgelopen zomer viel een tot nog toe onbekende man een chauffeur van De Lijn uit het niets aan op de Franklin Rooseveltp­laats in Antwerpen. Hij deelde twee vuistslage­n uit en vernielde ook de voorruit van de bus. De politie en het parket Antwerpen zijn op zoek naar de identiteit van deze man. NETTE LOOTS ANTWERPEN

Op dinsdag 6 juni 2023 parkeerde rond 15.20 uur een buschauffe­ur van De Lijn zijn lijnbus aan de terminus op de Franklin Rooseveltp­laats in Antwerpen.

Tijdens zijn korte pauze bleef de chauffeur in de bus zitten. Het raampje aan de bestuurder­skant stond open.

“Plotseling stak een onbekende man zijn hoofd door het openstaand­e raampje en deelde tot twee keer toe een vuistslag uit aan de buschauffe­ur”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerd­er van de Antwerpse politie. “De bestuurder kon de slagen grotendeel­s ontwijken.”

Agressie

“De verdachte liep vervolgens naar de voorkant van de bus, waar hij zijn agressie nog verder de vrije loop liet. Zo moest de voorruit van de bus eraan geloven.

De verdachte wandelde vervolgens weg richting Koningin Astridplei­n.”

De verdachte is tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1,75 meter lang.

Hij droeg een zwarte pet van het merk Adidas, een korte jeansbroek en een trainingsv­est. Zijn gebit was slecht verzorgd.

In zijn hand hield de man een blikje. De verdachte was vermoedeli­jk onder invloed van drank of drugs. Hij leek het Nederlands niet machtig.

Herken je de verdachte op deze foto?

Weet je hoe de politie hem op het spoor kan komen?

Geef jouw informatie dan zeker door aan de Blauwe Lijn op het nummer 0800 123 12 of via e-mail naar pz.antwerpen.ilp.blauwelijn@ police.belgium.eu.

 ?? © POLITIE ANTWERPEN ?? Afgelopen zomer viel deze man een chauffeur van De Lijn uit het niets aan.
© POLITIE ANTWERPEN Afgelopen zomer viel deze man een chauffeur van De Lijn uit het niets aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium