Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik start met ambitie. Ja, dat mag je zo noemen”

DYLAN TEUNS (2DE) OVER ‘ZIJN’ KOERSEN

-

Dylan Teuns (32) bevestigde met zijn tweede plaats in de Brabantse Pijl dat hij in topvorm naar de koersen trekt die hem het best liggen. Zijn voorjaar gaat nu pas de cruciale fase in.

Met Amstel Gold Race, Waalse Pijl – die hij won in 2022 – en Luik-Bastenaken-Luik begint Teuns aan het drieluik waarin hij zich het best in zijn sas voelt. De voortekene­n zijn goed. In de Ronde van Vlaanderen f lirtte hij al met het podium, gisteren in de Brabantse Pijl was het tweede schavotje het zijne. “Goh ja, de vorm is goed. Ik ga met dezelfde mindset als in deze koers en de Ronde van start. Met ambitie, ja, dat mag je zo noemen.”

Zondag is de Amstel Gold Race de eerste van drie koersen waarin Teuns een rol van betekenis hoopt te spelen. Beter doen dan zijn beste resultaat van twee jaar geleden, toen hij voor het eerst een toptiennot­ering liet optekenen, dat moet het streefdoel zijn. “Drie dagen goed herstellen en dan op naar zondag. Alle dagen nog een beetje op de fiets zitten en vrijdag gaan we verkennen. Dat is altijd goed om alles nog eens op te frissen.”

Dat hij het tegen Cosnefroy moest afleggen in een spurt waarbij hij door zijn ploegmaat Blackmore ideaal gegangmaak­t werd, daar tilde Teuns in elk geval niet aan. “Benoît is een ronde later pas komen aansluiten. Wij vertrokken al op twee toertjes van de finish en dat heeft krachten gekost. Benoît had ik op 400 meter van de meet in mijn wiel zien zitten. Hij zette me uiteindeli­jk nog op anderhalve lengte. Had hij dezelfde inspanning vooraf moeten leveren, dan had ik hem misschien wel aangekund. Om die reden vreesde ik eigenlijk ook Quinten Hermans. “Ik ben op mijn waarde geklopt en daar heb ik vrede mee. Waren we met dezelfde wapens die sprint ingegaan, dan had ik hier niemand hoeven te vrezen. Reden genoeg om gewoon positief te blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium