Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kom wel kijken in Luik, voor het feestje met Tadej”

Tim Wellens (32) sloot in de Brabantse Pijl zijn voorjaar af met dezelfde goede benen als waarmee hij het openingswe­ekend aansneed. “Eén van mijn beste voorjaren ooit.”

-

Tim Wellens kan terugkijke­n op een bijzonder regelmatig­e lente. Van de tien koersen die hij reed, eindigde hij zeven keer in de top 15. Uitschiete­rs waren zijn tweede plek in Kuurne-Brussel-Kuurne, een vierde stek in de E3 Saxo Classic en het podium in de Brabantse Pijl als afsluiter. “Het kan altijd beter, natuurlijk. Dit jaar heb ik wel mijn vorm vanaf de Omloop tot de Brabantse Pijl kunnen aanhouden. Vorig jaar viel ik een beetje terug. Dat was deze keer niet. Ik heb heel vaak meegedaan voor de zege, maar helaas is die er net niet uitgekomen. In de Ronde van Vlaanderen was ik op mijn best en had ik lang uitzicht op het podium. Daar trek ik me het meest aan op.”

En zeggen dat net nu eigenlijk ‘zijn’ koersen eraan komen. Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, het zijn in principe de wedstrijde­n waar Wellens een boontje voor heeft. “Toch ben ik blij dat het hier stopt. De benen zijn misschien nog wel goed, maar mentaal ben ik niet meer fris. Doordat ik wist dat dit mijn laatste koers zou worden, was het makkelijke­r om de focus te houden.”

Een last minute call up voor de Amstel: Wellens houdt er helemaal geen rekening mee. Het is even tijd voor andere dingen, zijn gezin, rust en wat ontspannin­g. “Als ik bij een andere ploeg zat, dan had ik misschien wel op mijn elan doorgegaan. Als je bij UAE zit, trekken ze gewoon een ander blik renners open die onze kleuren ook gaan verdedigen in de koersen die er nu zitten aan te komen. Ze zouden het zeker leuk gevonden hebben, mocht ik nu gezegd hebben dat ik nog wil koersen, maar ook voor mij hoeft het niet zo noodzakeli­jk. Ik ben blij dat ik op een positieve noot kan afsluiten.”

Circus met helikopter

Toch overweegt Wellens om naar België te vliegen voor Luik-Bastenaken-Luik. “Maar dan om langs de weg te kijken. Ik heb als renner eigenlijk totaal geen beeld van hoe zo’n circus met helikopter­s en zo eruitziet, dus overweeg ik om naar België te komen om Luik eens van aan de zijlijn mee te maken, maar ik heb nog geen beslissing genomen. Dat de kans reëel is dat ik dan kan aanschuive­n voor het feestje van Tadej is ook meegenomen, natuurlijk.” (lacht)

Wat wel al vastligt: de volgende doelen voor Wellens. Die hangen ook vast aan zijn Sloveense kopman. Die gaat hij straks bijstaan op de Franse wegen. “Ik vlieg naar huis (Monaco, red.). Mijn programma voor de komende periode is eerst wat vakantie en rust pakken en daarna hoogtestag­e, Dauphiné, nieuwe hoogtestag­e en dan de Tour, die we willen winnen met Tadej.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium