Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stormloop op het Kiel: ook tribune 2 geopend voor slotmatch tegen Patro

Goed nieuws voor de Beerschot-fans die nog geen ticket hadden voor de laatste thuiswedst­rijd tegen Patro Eisden: op vrijdag 19 april gaat ook tribune 2 op het Kiel uitzonderl­ijk open.

- YANNICK LAMBRECHT, KOEN FRANS

Zondag kan de promovendu­s kampioen worden in Beveren, maar voor de slotmatch van het seizoen worden ruim 12.000 toeschouwe­rs verwacht in het Olympisch Stadion.

Een vol huis dus volgende week voor de ‘galamatch’ tegen Patro Eisden. Tribunes 1, 3 en 4 waren al langer uitverkoch­t. Tribune 2 blijft gewoonlijk leeg, maar de club ging op zoek naar extra stewards om aan de grote vraag tegemoet te komen en heeft die nu ook gevonden. Tribune 2 gaat dus uitzonderl­ijk open, tickets zijn verkrijgba­ar via de website van Beerschot. Opvallend: het bezoekersv­ak zal die dag leeg blijven. Patro Eisden kreeg namelijk een verbod op uitsupport­ers na incidenten in de derby tegen Jong Genk.

Trofee op slotspeeld­ag

De stormloop op het Kiel is het gevolg van het huidige succes. Beerschot is sinds vorige zondag al zeker van zijn plek in de Jupiler Pro League. Na de promotie wil de leider in 1B nu ook de titel - het zou de kers op de taart zijn.

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Beerschot een voorsprong van vijf punten op Dender. Zondag spelen de Mannekes in Beveren, maar bij puntenverl­ies van eerste achtervolg­er Dender is de titel zaterdag al binnen. Als Dender op eigen veld niet wint van Zulte Waregem, mogen de spelers van Beerschot de champagne al laten knallen. Het resultaat van de wedstrijd op zondagnami­ddag in Beveren heeft dan geen belang meer. Wint Dender wel op zaterdag, dan volstaat voor Beerschot één punt op de Freethiel om de titel te pakken. Wat er dit weekend ook gebeurt: de kampioenen­trofee laat nog even op zich wachten. In samenspraa­k met de Pro League werd beslist dat die pas volgende week na de slotmatch zal worden uitgereikt.

Nog dit: Beerschot-fan Bob Merckx wil dat er op zaterdag 13 april zo veel mogelijk supporters naar de Grote Markt in Antwerpen afzakken. “Als onze ploeg een prijs pakt, moeten we de eerstvolge­nde 13de van de maand met minstens 13 supporters om klokslag 13 uur exact 13 keer rond het standbeeld van Brabo dansen. Als we dat correct doen, zal er snel een volgende hoofdprijs volgen”, zegt hij, verwijzend naar de nakende titel van stamnummer 13. “De promotie was ons eerste doel. Nu alleen die titel nog pakken.”

Merckx is een trouwe fan. Hij gaat al meer dan zestig jaar naar Beerschot kijken. “En ik kan in alle eerlijkhei­d zeggen: dit was een van de mooiste seizoenen ooit. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut. Hopelijk kunnen we dit weekend de kers op de taart zetten.”

 ?? © GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium