Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Miniemen Brasschaat Braves naar WK in VS, maar spelertjes moeten reis zelf betalen

- i www.braschaatb­raves.be JAN BRYS

De jonge baseballer­tjes van de Brasschaat Braves trekken in augustus tien dagen naar Branson in de Amerikaans­e staat Missouri. Ze werden Europees kampioen in Nederland. Maar: de veertien spelers en de vier coaches moeten alles zelf betalen, 2.000 dollar per persoon.

Het is uniek in de geschieden­is van de club en bij uitbreidin­g van het Belgische baseball. Het U12team van de Braves won het prestigieu­ze toernooi in Breda en mag zich opmaken voor de Cal Ripken World Series, het WK voor jeugd zeg maar.

Chris Ruggenberg is één van de vier coaches die dit exploot hebben gerealisee­rd. “Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring op zich belangrijk­er is dan het resultaat. Het verschil tussen het Amerikaans­e en het Europese baseball blijft gigantisch groot. Maar bij de Braves timmeren wij aan de weg en met succes. Deze groep U12 is zeer sterk. Dat bewezen ze al meermaals.”

Vrijwillig­e basis

Baseball is geen voetbal en dat houdt in dat alles op vrijwillig­e basis gebeurt. “Gelukkig hebben wij niet alleen fanatieke spelers, maar ook fanatieke ouders. Zij leveren heel wat inspanning­en. Wij gaan deze competitie in Nederland uitkomen omdat er in België te weinig teams zijn die in de Gold Division uitkomen. De meeste clubs kiezen voor hun miniemen de Silver Division, maar daar gelden andere regels. Wij zullen dus om de veertien dagen in Nederland gaan spelen.”

De veertien miniemen zijn Alexander Van Tendeloo, Daan Heyrman, Jace Verbeeck, Jamie Lanssens, Jarno Van Dijke, Jef Van Linden, Leonie Meir, Louis Raeymakers, Lucas Verhaert, Lyano Daelman, Mats en Sem Ruggenberg, Vic Buytaert en Yoran Sangeleer. Het coach-quartet bestaat uit de ouders Hans Heyrman, Patrick Raeymakers, Jense Verbeeck en Chris Ruggenberg. Het team werd in maart nog verkozen tot de meest beloftevol­le jongerenpl­oeg van Brasschaat.

Op zoek naar sponsors

“Wij gaan nu op zoek naar sponsoring. Het is zo jammer dat baseball weinig in de belangstel­ling komt. Om de trip naar Missouri te bekostigen gaan we allerlei activiteit­en organisere­n. We rekenen ook een beetje op de goodwill van bedrijven. Deze kans mogen we natuurlijk niet laten liggen.

Onze miniemen zullen ginder in de Verenigde Staten hun ogen de kost kunnen geven.”

 ?? © ROBIN FASSEUR ?? Spelers en coaches maken zich op voor de trip naar de Verenigde Staten.
© ROBIN FASSEUR Spelers en coaches maken zich op voor de trip naar de Verenigde Staten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium