Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MUILEN OP MNDR TNDR

-

“Muilen!” Het is het eerlijke antwoord van een bezoeker van Plein Publiek op de vraag wat ze van vrijgezell­enfuif MNDR TNDR (lees als ‘minder Tinder’) verwacht. Het is vrijdag en hordes vrijgezell­en verzamelen zich op het Nieuw Zuid in de hoop eindelijk van die verrotte app af te raken. Een andere enthousias­te – en lichtjes tipsy – single antwoordt opvallend snel op de vraag waarom ze hier is: “Omdat Tinder suckt!” Bedenker Robby Lanoy (37) maakte zich zes jaar geleden dezelfde bedenking. Hij was – en is, dames – zelf single en het swipen meer dan beu. “Ik organiseer­de in 2018 de eerste MNDR TNDR in een café in Gent. Er stond zeker tweehonder­d man buiten, ze geraakten niet meer binnen. Het eerste feestje in een zaaltje was drie maand op voorhand uitverkoch­t. Ik plande in een keer nog twee edities in de maanden ervoor.” Vandaag organiseer­t Robby zijn fuiven voor vrijgezell­en ook in Antwerpen. In het verleden waren er ook edities in Brussel en zelfs Utrecht. Je betaalt tussen de 9 en 15 euro inkom. “Ik stoor me aan de hoge prijzen die vaak voor datingconc­epten gevraagd worden. MNDR TNDR blijft laagdrempe­lig.”

Het concept is simpel: een feestje waar je met zo goed als 100 procent zekerheid weet dat de persoon die je ziet zitten single en op zoek is. Stickers en buttons maken het spel der verleiding makkelijke­r. Elke bezoeker krijgt twee hartjessti­ckers, ofwel likes, en één sticker met een sterretje. Op Tinder heet dat een superlike. Wie durft, deelt zijn likes uit bij wijze van ijsbreker. “Of je kleeft ze gewoon op jezelf, zo lijk je gewild. Daar vallen mannen op”, zegt een slimme dame met de glimlach. De button mogen de vrijgezell­en zelf uitkiezen. Die avond is het thema ‘Bekende Vlamingen’. In de ene bak liggen Matteo Simoni, Aster Nzeyimana en andere bekende koppen voor het grijpen, in de andere kan je onder meer Pommelien Thijs kiezen. “Zo toon je wat je type is en op welk geslacht je valt”, legt Robby uit. De vraag of er ook uit elke bak eentje gekozen mag worden, krijgt een positief antwoord. Het antwoord op de nog vaker gestelde vraag “of die BV’S er dan vanavond allemaal zijn”, is helaas negatief. Feesters die wel al van ’t straat zijn, krijgen een wing(wo)man-button opgespeld. Of ze kiezen voor het meer gedurfde ‘Ik heb een lief, maar als ik beter vind...’.

Of het werkt? “Voor mezelf nog niet, want ik moet aan de kassa blijven zitcafé

“Ik stoor me aan de hoge prijzen die vaak voor datingconc­epten gevraagd worden. MNDR TNDR blijft laagdrempe­lig” Robby Lanoy

Bedenker van MNDR TNDR

ten”, lacht de bedenker. “Maar tegen het einde van de avond zal je toch opvallend veel mensen zien kussen. Ik heb weet van MNDR Tndr-huwelijken en zelfs een baby.” The proof is in the pudding: een collega die we toevallig tegenkomen aan de kassa, laat achteraf weten dat het een héél gezellige avond werd. “We zijn net op date geweest en hebben afgesproke­n dat we serieus gaan daten”, hoor ik een paar dagen later. “Maak dat mee!” MNDR TNDR landt om de twee maanden in Plein Publiek in Antwerpen. De volgende edities zijn op 17 mei en 5 juli.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium