Gazet van Antwerpen Stad en Rand

COMMENTAAR THOMAS FRANKEN

-

Een dubbele achterstan­d ophalen: het is eens iets anders dan een dubbele voorsprong weggeven. 2-3 of 3-2, een andere uitslag kende KV voorlopig nog niet in de playoffs. Maar dankzij de zege tegen Westerlo én de nederlaag van AA Gent in Leuven blijft Malinwa wel in de race voor dat laatste Europese ticket.

Het moet toch zijn dat het missen van Play-off 1 door de Mechelse hoofden is blijven spoken. Hoe verklaar je anders dat KV zaterdag plots ineen zakte rond het halfuur? Dan is het aan jongens als Storm om op te staan. En dat gebeurde ook. Tegen de Kemphanen heeft hij zijn kans met beide handen gegrepen. Wat een invalbeurt van de winger. Het deed hem zichtbaar deugd na een lange periode op de bank.

Westerlo zag de eerste driepunter sinds midden februari dan weer door de vingers glippen. Dat had het vooral aan zichzelf te wijten. Vermant, goed voor zijn eerste doelpunt na zijn enkelbless­ure, moet toch lessen trekken uit zijn houding tegenover de ref. De scheidsrec­hter aanraken is per definitie tegen de regels. Dat de 27-jarige Denil streng was en volgens Bart Goor de “sportieve wedstrijd niet aanvoelde”, daar valt iets voor te zeggen. Maar Vermant heeft het wel zelf gezocht. Laten we het een jeugdzonde noemen.

Goor kan deze doelloze playoffs gebruiken om zijn ploeg voor te bereiden op volgend seizoen, ook al vervult hij de rol van hoofdcoach ad interim slechts tot het einde van dit seizoen. De jonge Costa Ricaan Alcocer kreeg bijvoorbee­ld zijn eerste basisplaat­s en scoorde zowaar meteen. Los daarvan liet de groeibrilj­ant ook enkele mooie dingen zien. Zaken die de Kemphanen kunnen meenemen richting volgend seizoen.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium