Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderden werkzoeken­den bezoeken intergemee­ntelijke jobbeurs

- ERIK VANDEWALLE

De lokale besturen van Kapellen, Brasschaat en Stabroek organiseer­den samen met VDAB en Selab een jobbeurs in zaal LUX. Vele honderden belangstel­lenden kwamen af op de vele vacatures.

KAPELLEN/STABROEK/ BRASSCHAAT

Meer dan vijftig lokale bedrijven, organisati­es en overheden zorgden voor een breed gamma aan vacatures. Het aanbod ging van accountman­agers, calculator­s, inspecteur­s, lassers, machiniste­n, onderwijze­rs, zorgkundig­en, projectlei­ders tot onderhouds­personeel en tuinonderh­ouders. Buiten zaal LUX plantte VDAB een simulatorc­ontainer neer.

Bjorn Cuyt, provinciaa­l directeur VDAB: “In het aanbod vacatures zitten heel wat industriël­e profielen. Dat zijn jobs waarvan niet iedereen meteen weet wat die precies omvatten. In onze simulatorc­ontainer visualiser­en we enkele van die jobs en kunnen belangstel­lenden virtueel ontdekken of lassen of heftruckch­auffeur hen al dan niet ligt.”

Petrochemi­sche sector

Ook de lokale besturen vissen gretig mee in de lokale vijver van werkzoeken­den. Stabroeks burgemeest­er Rik Frans (N-VA): “Via dit initiatief tonen we het belang aan van onze lokale economie. Door de samenwerki­ng van Kapellen, Brasschaat en Stabroek kunnen we kijken op een groter geheel. Als gemeentebe­stuur proberen we ook langs deze weg openstaand­e vacatures in te vullen.”

Zijn Kapelse collega Dirk Van Mechelen (Open VLD) beaamt:”We zoeken inderdaad ook op alle niveaus naar geschikte en gemotiveer­de mensen. Gezien de ligging vlak bij de Antwerpse haven en dus in de nabijheid van een grote petrochemi­sche sector, ondervinde­n we inderdaad concurrent­ie met de petrochemi­sche bedrijven en het Havenbedri­jf. Het blijkt niet altijd even gemakkelij­k te zijn om hogeropgel­eiden en mensen met een technische achtergron­d te vinden en te houden.”

Kapels schepen Luc Devriese (N-VA): “Voor heel wat werkzoeken­den is het belangrijk om lokaal aan de slag te gaan. Een job vinden dicht bij huis en zonder mobiliteit­sproblemen en files is voor velen opnieuw aantrekkel­ijk en daar spelen we op in.”

Bij de 53 deelnemers was ook het woon-zorgcentru­m Aalmoezeni­er Cuypers uit Stabroek. Jessy Suetens: “Het is de allereerst­e keer dat we deelnemen aan een jobbeurs. We ondervinde­n dat er wel wat belangstel­ling is. Verschille­nde jobcoaches kwamen langs met een groep belangstel­lenden. In onze sector blijft het zoeken en vinden van verpleegku­ndigen echter wel een uitdaging.”

 ?? © MARC WOUTERS ?? Woonzorgce­ntrum Aalmoezeni­er Cuypers stond voor het eerst op een jobbeurs.
© MARC WOUTERS Woonzorgce­ntrum Aalmoezeni­er Cuypers stond voor het eerst op een jobbeurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium