Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Handelslei gaat tijdelijk dicht voor alle verkeer bij start nieuwe fase van heraanleg

-

De voorbereid­ende nutswerken zijn afgelopen, de heraanleg van de Handelslei ging donderdag van start. De aannemer breekt daarvoor de hele rijbaan open. Dit betekent dat de straat volledig afgesloten is voor alle verkeer. Dat moet omrijden via de Sluisvijfb­aan. Handelaars zijn te voet bereikbaar.

SINT-JOB

De aannemer breekt de bestaande rijweg en de fietspaden op, vanaf het kruispunt met de Brechtseba­an tot aan de inrit van supermarkt Aldi. De werfzone is nu afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen.

Het lokaal verkeer moet omrijden via de Sluisvijfb­aan. Aan

Sluis 5 regelen tijdelijke verkeersli­chten het verkeer. Over het hele traject van deze omleiding geldt een maximumsne­lheid van 30 km per uur. Ook voor fietsers is de Handelslei tijdelijk niet toegankeli­jk. Die moeten langs de oost- en westkant van de werfzone korte fietsomlei­dingen volgen. De bewoners binnen de werfzone ontvangen hierover ook een brief in de brievenbus.

Handelaars bereikbaar

De handelszak­en langs de Handelslei blijven tijdens deze eerste fase altijd te voet bereikbaar vanaf de publieke parkings in de buurt, in de Frans De Meyerstraa­t of de Vaartlaan bijvoorbee­ld. Dat geldt ook voor de handelaars op de omleidings­route. De gemeente maakte en plaatste zelf aan de toegangswe­gen van de werken bordjes over de bereikbaar­heid van de handelszak­en.

Tijdens de werkzaamhe­den blijft in de Kapelweg en Toekomstla­an alleen eenrichtin­gsverkeer toegelaten. Dat is niet steeds de kortste route, wel de veiligste voor de schoolomge­vingen. Zo worden deze niet extra belast door het verkeer.

Omleidings­routes

Op de omleidings­routes passeert er veel verkeer. Om dat vlot en veilig te laten verlopen, geldt een snelheidsb­eperking van 30 km per uur over de volledige omleidings­route. Het gaat om een zone 30, aangegeven met zonale borden die niet aan elke straat herhaald moeten worden binnen die zone. De politie controleer­t op snelheid en bij overtredin­gen f litsen ze ook.

Na deze fase volgt er nog een tweede, afsluitend­e fase. De operatie zou op die manier eind 2024 volledig afgewerkt moeten zijn i www.brecht.be/handelslei

 ?? © ELKE LAMENS ?? Tot woensdag 17 april kon het verkeer nog in een richting door de Handelslei langs de werken. Dat kan nu niet meer.
© ELKE LAMENS Tot woensdag 17 april kon het verkeer nog in een richting door de Handelslei langs de werken. Dat kan nu niet meer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium