Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volkscafé De Lindenboom kruipt overeind na brand

- Kristin MAttHyssEn

Vier maanden na de brand, heropenen ‘locals’ Emile Goovaerts (26) en Bo Duerinck (25) volkscafé De Lindenboom in het centrum van Broechem. De kroeg uit 1932 is helemaal klaar voor een lange sportzomer waarbij de wedstrijde­n van het EK Voetbal en de Olympische Spelen uitgezonde­n worden terwijl je zelf naar hartenlust kan knabbelen en drinken. BroEcHEM

In december vorig jaar werd De Lindenboom getroffen door brand. De vlammen gingen gelukkig niet tekeer op het gelijkvloe­rs in het café, maar de waterschad­e van het blussen was aanzienlij­k.

Emile Goovaerts (26) uit Emblem en Bo Duerinck (25) uit Broechem werkten allebei al een achttal jaar als student en flexijobbe­r in De Lindenboom. Ze twijfelden niet en namen de zaak over. “Voor ons was het een kans om er onze eigen draai aan te geven”, zegt Bo. Hij heeft een diploma handelswet­enschappen op zak, terwijl Emile sportmanag­ement studeerde.

Live-optredens

“We blijven allebei nog een andere job uitoefenen om een vast inkomen te hebben, maar volkscafé De Lindenboom is nu echt ons gezamenlij­k kindje. We hebben het interieur en de meubels volledig vernieuwd”, zegt Bo. “Vroeger waren het hier vooral hoge partytafel­s. ’s Avonds konden die dan aan de kant worden geschoven voor een feestje. Wij willen hier echter een plek voor jong en oud van maken, met goed nabuurscha­p.”

“Eén keer per maand plannen we wel eens een deejay of live-optreden, maar voor de rest gaan we ons zaaltje voorbehoud­en voor babyborrel­s, koffietafe­ls, communiefe­esten, familiefee­stjes en dat soort activiteit­en. Het tweede zaaltje dat we kunnen afscheiden van het cafégedeel­te, gaan we verhuren voor vergaderin­gen en dergelijke.”

’s Middags zullen senioren of fietsers dus hun koffie komen drinken in De Lindenboom, terwijl het ’s avonds een mix van jong en oud moet worden. De hoge partystoel­en die voor oudere of kleinere mensen wat ongemakkel­ijk zijn, werden vervangen door gerestaure­erde schoolstoe­len die voor iedereen prettig zitten.

Buitenbar

Bo en Emile ontwierpen een nieuw logo. Ze zijn heel fier op het terras met de buitenbar en tuin. “De vernieuwde tuin heeft met de indeling in eilandjes iets van een zomerbar, waar jonge gezinnen zich straks ook heel prettig kunnen amuseren, terwijl de kinderen in de nieuwe speeltuin spelen”, leggen Emile en Bo enthousias­t uit.

De maag wil natuurlijk ook iets. Volkscafé De Lindenboom heeft de ambitie om een spaghettic­afé te worden. “Maar ook fingerfood of lunchgerec­hten met één gang die wekelijks veranderen”, zegt Emile.

De vennoten van De Lindenboom zijn Ludovicus Mertens, Xavier Goetze van de gelijknami­ge brouwerij uit Lier en Manu Bracke.

i Volkscafé De Lindenboom Broechem is terug te vinden op Facebook en Instagram.

“Vroeger waren het hier vooral hoge partytafel­s. ’s Avonds konden die dan aan de kant worden geschoven voor een feestje. Wij willen hier echter een plek voor jong en oud van maken, met goed nabuurscha­p” Bo Duerinck

Mede-eigenaar

 ?? © KRISTIN MATHYSSEN ?? Emile Goovaerts en Bo Duerinck laten De Lindenboom uit zijn as herrijzen.
© KRISTIN MATHYSSEN Emile Goovaerts en Bo Duerinck laten De Lindenboom uit zijn as herrijzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium