Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stadskanke­r maakt plaats voor flats met ‘winterterr­assen’

-

“Die plek ziet er zo al dertig jaar uit. Het is tijd dat ze er iets deftig zetten. Jammer dat het geen school is, dat is broodnodig”

Op de hoek van de Uitbreidin­gstraat met het tramperron (trams 9 en 4) is een braakligge­nd bouwpercee­l na decennia aan zijn laatste dagen toe. Niemand herinnert zich dat hier ooit huizen of gebouwen stonden, de plek is ook wat groezelig. Maar nu kan ontwikkela­ar Eltor er beginnen met de bouw van project Eltor Zurenborg.

ANTWERPEN

De initiatief­nemers gingen voor hun voorbereid­ende studie terug naar de jaren veertig en doken in oude bronnen en luchtfoto’s. Maar niets wees uit dat hier ooit is gebouwd. Lange tijd geleden, zo vertelt een iets oudere bewoner van Zurenborg, stonden hier ceremoniew­agens van een naburig verhuurbed­rijf, garages en… duivenhokk­en. Er is ook ooit een vergunning afgeleverd voor grote reclamepan­elen aan de straatzijd­e. Want de passage is hier zéér intens, mee door de autodrukte op de Binnensing­el. Maar ook aan die reclamepan­elen kwam een eind. Een tijd geleden kwam het perceel dan op de markt.

Een nieuw hoofdstuk dus, en dat ziet er zonnig en goed doordacht uit. Eltor, vennootsch­ap van twee

Reactie op Facebook

Antwerpena­ren met heel wat kilometers op de teller in de vastgoedwe­reld, zette Officeu Architects uit Brussel aan het werk met de dertien meter gevelbreed­te, die pal zuidgerich­t en dus zeer aantrekkel­ijk is. Er komen vier wooneenhed­en.

Beschut buitengede­elte

De f lats hebben één, twee of drie slaapkamer­s. Troef zijn de winterterr­assen: een buitengede­elte dat je ook kan dichtschui­ven zodat een geluidsarm­e en beschutte plek ontstaat, volop in het licht. In de zomer kan je daar de zon en de buitenluch­t opsnuiven. Het perceel wordt smaller naar de achterzijd­e: daar komen de slaapkamer­s. Er is geen garage voorzien, in de omgeving zijn daar volop alternatie­ven voor. Deze locatie, aan tram en trein, biedt trouwens de best denkbare mobiscore.

Binnen zetten ontwerper en ontwikkela­ar in op het concept ‘bijna-energieneu­traal’ zodat nieuwe eigenaars klimaatger­icht en budgettair optimaal zitten. Er is volop interesse voor de koopappart­ementen (vanaf 357.000 euro), al zullen pas na het bouwverlof de eerste kranen ter plaatse komen. Eltor vreest geen overlast van die andere grote werf, achter de hoek, waarbij de Cogels Osylei van tuin tot tuin open wordt gegooid. Eltor staat op een voor auto’s doodlopend stukje Uitbreidin­gsstraat, en streeft ernaar ook in de bouwfase minimaal in te grijpen op de openbare ruimte.

De omliggende vierkante meters, zoals het groenperkj­e aan de kant van het station, blijven behouden. En het is vanaf nu ook de bedoeling om dit lege bouwpercee­l, toch een stadskanke­r op een cruciale plek, in goede conditie te houden tot het woonblok er echt staat. Dat de mensen achter Eltor Antwerps bloed hebben, motiveert hen extra om de hele bouwfase met respect voor de buurt te volbrengen.

“Blij dat hier iets gebeurt”, is al meteen een reactie op een lokale Facebookgr­oep. “Dan is die vuile hoek weg.” Of: “Die plek ziet er zo al dertig jaar uit. Het is tijd dat ze er iets deftig zetten. Jammer dat het geen school is, dat is broodnodig.”

 ?? ??
 ?? © ELTOR ?? De stadskanke­r verdwijnt en dit woonprojec­t komt in de plaats.
© ELTOR De stadskanke­r verdwijnt en dit woonprojec­t komt in de plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium