Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wijk Haezeldonc­k onthult kunstwerk

-

Wijkkomite­e Haezeldonc­k in Hoogboom bewijst dat het een van de meest creatieve wijken is in Kapellen. Zopas onthulde burgemeest­er Dirk Van Mechelen er ‘Onvervuld Verlangen’, een kunstwerk van wijkbewone­r Jef Clonen.

KAPELLEN

Haezeldonc­k heeft een wijkcomité dat al 45 jaar bestaat en organiseer­t om de vijf jaar een toonstelli­ng in de voortuinen. De wijkbewone­rs maken dan eigen kunstwerkj­es. Alles draait telkens rond een centraal thema, nu is dit Hier … Vogelplezi­er.

“We zijn altijd blij dat er zoveel bewoners actief en creatief meedoen”, zegt Michel Michielsen, voorzitter van het Wijkkomite­e Haezeldonc­k. “Per editie plaatsen we een groot beeld aan het pleintje aan de Petunialaa­n. Op dat pleintje onthullen we nu het zesde beeld, een creatie van beeldenmak­er Jef Clonen.”

Symboliek

De kunstenaar legt de symboliek achter het werk Onvervuld Verlangen uit. “Deze editie draait rond vogels. Het beeld dat ik maakte, bestaat uit vier eenden. Drie ervan vliegen op en zijn klaar om te vertrekken. Het drietal verlangt duidelijk naar warmere oorden. De vierde eend blijft op de grond zitten. Ze kan niet mee, omdat haar vleugel is gebroken. Ook deze eend verlangt naar warmere oorden.”

De vorige edities namen vele tientallen bewoners deel aan het evenement en gaven de meest uiteenlope­nde beelden in de voortuinen extra uitstralin­g aan de wijk. “De wijk wordt dan overspoeld door kijklustig­en.”

Met het onthullen van het nieuwe beeld is in de wijk het startschot gegeven aan de bewoners om aan de slag te gaan. Michel Michielsen: “Het woord ‘vogel’ moet de buurt inspireren. Beperkinge­n zijn er niet. Vogels en hun voorzienin­gen in al hun soorten zijn welkom.” i Vanaf zaterdag 3 augustus hebben de beelden hun plaats in de voortuinen ingenomen. De openluchtt­entoonstel­ling loopt dan nog tot en met zondag 29 september.

 ?? © MARC WOUTERS ?? Het ‘Onvervuld Verlangen’, met een fiere Jef Clonen ernaast.
© MARC WOUTERS Het ‘Onvervuld Verlangen’, met een fiere Jef Clonen ernaast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium