Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterk Club mee op kop

- YANKO BEECKMAN

Club Brugge sprong na een 0-3-overwinnin­g bij RC Genk voor het eerst sinds speeldag vier opnieuw naar de leiding van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart ontpopt zich steeds meer tot de voornaamst­e kandidaat om daar ook op 26 mei te staan. Wie is er niét bang van dit Club?

215 dagen. Zo lang was het geleden dat Club Brugge nog eens van de leiderspla­ats in de Jupiler Pro League had mogen proeven. In die 215 dagen is er veel veranderd. België had nog een andere minister van Justitie, de voetbalbon­d nog een andere scheidsrec­htersbaas en blauw-zwart nog een andere trainer. Wat zou Ronny Deila de voorbije weken gedacht hebben?

Club moest de leiderspla­ats zondagnami­ddag uiteindeli­jk wel opnieuw afgeven aan Anderlecht, dat evenveel punten telt als Club maar een beter resultaat haalde in de reguliere competitie. De Brusselaar­s pakten zondag een punt op het veld van Cercle Brugge, maar verloren er vooral twee. Opnieuw geen zege op verplaatsi­ng voor paars-wit. Club dankt de groen-zwarte buurman.

Blauw-zwart begint straks aan tien cruciale dagen. Donderdag is er de heenwedstr­ijd van de halve finale van de Conference League tegen Fiorentina, dat zes dagen later – jawel, op woensdag – al naar Brugge komt voor de terugmatch. Tussendoor mag Club zondag op bezoek bij Antwerp, terwijl Anderlecht en Union elkaar in de ogen kijken. Minstens één titelconcu­rrent laat dus punten liggen. Of hoe Club over zes dagen weekend (opnieuw) de grote winnaar van het weekend kan worden.

Duidelijke cijfers

Nicky Hayen is een nuchtere Limburger en blijft koeltjes onder de nieuwe status van Club Brugge. “Wij titelkandi­daat nummer één? Tot we twee keer verliezen.” Dat mag. Hayen wordt ervoor betaald om de druk zo lang mogelijk weg te houden bij zijn spelers. De cijfers spreken echter voor zich: blauw-zwart is de enige ploeg die nog niet verloor en pakte liefst 16 op 18 in deze play-offs. Dat is evenveel als de twee Brusselse concurrent­en samen, en bovendien moet Union nog naar Jan Breydel.

Dit Club barst van het vertrouwen, zo ook de supporters. ‘Iedereen is bang, iedereen is bang, iedereen is bang van FCB’, zongen zij zondag in Genk. Wie durft hen tegensprek­en?

 ?? ??
 ?? ??
 ?? © RR ??
© RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium