Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CLUB BRUGGE - RC GENK Fiorentina is gewaarschu­wd

-

NEGENTIEN GOALS GEMAAKT

Na de dubbele zege tegen RC Genk scoorde Club al negentien keer in acht wedstrijde­n onder Nicky Hayen. In de Champions’ Play-offs deed blauw-zwart de netten in totaal al zestien keer trillen. “Vandaag was de uitslag overdreven”, gaf Nicky Hayen na de match tegen RC Genk wel toe. “We hadden het lastig met de intensitei­t van Genk. Voor rust werden we doodgedruk­t en kwamen we tegen de gang van het spel in op voorsprong. We spelen ontzettend veel wedstrijde­n, we moeten dus ook niet té streng zijn voor onszelf. In deze fase van de competitie maakt de manier waarop we de wedstrijde­n winnen niet meer zoveel uit, zolang we ze maar winnen. Een doelpunten­saldo van zestien tegen drie, dat wil wel iets zeggen. In elke wedstrijd creëren we onze kansen. We kunnen op elk moment van de wedstrijd gevaarlijk zijn.” Het is ooit anders geweest.

ELF VERSCHILLE­NDE DOELPUNTEN­MAKERS

Club kan niet alleen op elk moment van de wedstrijd gevaarlijk zijn, het gevaar kan ook van meerdere kanten komen. In zes play-offwedstri­jden werden de doelpunten van Club al door liefst elf verschille­nde spelers gemaakt. Dat is bijvoorbee­ld een stuk meer dan de vijf verschille­nde doelpunten­makers bij Anderlecht en Union. “Er zit gewoon ontzettend veel kwaliteit in deze groep”, zegt Hayen. “Je hebt kwaliteit op papier, maar je moet die ook op het veld kunnen brengen. Je ziet dat er vandaag een geheel staat. Het gaat soms over de juiste snaar raken bij de spelers. Ze vertrouwen geven, in gesprek gaan en ze fouten durven laten maken – liever op training dan tijdens de wedstrijde­n. Je merkt dat deze groep heel hongerig is. De dynamiek is enorm goed, want iedereen vecht voor elkaar. Als je ziet hoe sommige jongens invallen, dan voel je dat iedereen mee is in het verhaal.”

VIJF CLEAN SHEETS

Club is niet alleen een pak efficiente­r voor het doel van de tegenstand­er, het geeft zelf ook steeds minder weg. In acht wedstrijde­n onder Hayen incasseerd­e blauwzwart amper drie goals en hield het liefst vijf keer de nul. Daar zijn meerdere redenen voor.

Nordin Jackers toonde zich een waardige vervanger van Simon Mingolet en heeft zich de voorbije weken volledig in de harten van de Club-supporters gekeept.

Maar met de inbreng van de

“We zijn de grootste titelkandi­daat tot we twee keer verliezen, zo simpel is het”

 ?? © BELGA ?? Sabbe glundert na zijn lucky goal, de rechtsacht­er gaf ook nog een assist. Skoras en Vetlesen vieren mee.
© BELGA Sabbe glundert na zijn lucky goal, de rechtsacht­er gaf ook nog een assist. Skoras en Vetlesen vieren mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium