Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat alles goed gaat met Tolu”

-

rechtsvoet­ige Kyriani Sabbe op rechtsacht­er oogt de verdedigin­g van Club Brugge ook een pak stabieler dan onder Ronny Deila. Tegen RC Genk stond Sabbe overigens niet alleen verdedigen­d zijn mannetje, maar pakte het Brugse jeugdprodu­ct ook uit met een assist en een ‘lucky’ goal.

ZEVEN OVERWINNIN­GEN OP RIJ

Club Brugge pakte onder Nicky Hayen 22 op 24 en won nu al zeven wedstrijde­n op rij. De strafste reeks van het seizoen, want onder Deila won blauw-zwart nooit meer dan zes wedstrijde­n na elkaar. Toch blijft Hayen nuchter. “We zijn de grootste titelkandi­daat tot we twee keer verliezen, zo simpel is het. Ik ga me niet tot uitspraken laten verleiden. Dit team is enorm gefocust. We vieren niet uitbundig, want er is nog zo veel te winnen. Ons doel is de derde plaats en dat Europese ticket. Daar wil deze ploeg voor vechten tot de laatste snik. We zitten in een flow en hebben het moment in handen. De groep is hongerig genoeg om dat niet meer uit handen te geven. Maar we kijken nooit verder dan de volgende match. En op dit moment is dat Fiorentina.” In Italië zijn ze alvast gewaarschu­wd.

Na rust beleefde Brandon Mechele een even vreemd als beangstige­nd momentje toen hij Genk-spits Tolu Arokodare zowaar moest opvangen, toen die met een appelflauw­te kampte.

Na rust beleefde Brandon Mechele een even vreemd als beangstige­nd momentje toen hij Genkspits Tolu Arokodare zowaar moest opvangen, toen die met een appelflauw­te kampte.“Het was echt raar maar ik ben nu vooral blij dat alles goed gaat met hem”, keek de Brugse verdediger nog licht verbaasd terug op die bijzondere wedstrijdf­ase. “Ik dacht dat hij me wilde vastgrijpe­n en probeerde om me weg te duwen zodat ze die vrije trap snel zouden kunnen nemen maar hij bleef maar aan mij hangen. Daarom hield ik hem ook vast en toen begon hij te vallen, waarop ik hem dan maar zachtjes probeerde neer te leggen. Gelukkig is het nu goed met hem maar ik zat er toch even mee in. Ik was ook even van mijn melk en wist niet goed wat ik moest doen. Het was toch even beangstige­nd.”

 ?? ??
 ?? © BELGA ?? Even een schrikmome­nt, toen de boomlange Tolu onwel werd.
© BELGA Even een schrikmome­nt, toen de boomlange Tolu onwel werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium