Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deinze staat met anderhalf been in finale, Essevee moet knokken

-

Deinze heeft met een 0-4 uitzege bij Patro Eisden een uitstekend­e zaak gedaan in de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. Zulte Waregem gaf tegen Lommel in het slot nog de zege uit handen.

Deinze kwam in het slot van de eerste helft aan de leiding dankzij een heerlijk doelpunt van verdediger Gonzalo Almenara. De Limburgers hadden geen antwoord in huis. Deinze was baas en breidde na rust zijn voorsprong uit dankzij goals van Emilio Kehrer en Lennart Mertens, vanop de stip.

In de andere halve finale speelden Zulte Waregem en Lommel 1-1 gelijk. Na de pauze ging de bal even voorbij het uur op de stip na hands van Lommel-middenveld­er Alex Granell. Jelle Vossen nam zijn verantwoor­delijkheid en de aanvoerder vloerde Lommel-doelman Jari De Busser.

Lommel leek in de touwen te hangen, maar sloeg in slot toch nog terug. Henry Oware zette de 1-1 op het bord met een knappe plaatsbal van buiten de zestien. De terugwedst­rijd in Lommel is woensdag, om 20 uur.

De twee winnaars van de dubbele confrontat­ies nemen het tegen elkaar op in f inalewedst­rijden op 5 en 12 mei. Wie daar als beste uitkomt, strijdt op 19 en 26 mei tegen de op twee na laatst gerangschi­kte club in 1A voor een ticket op het hoogste niveau.

Charleroi blijft, KVK hoopt

KV Kortrijk deed een uitstekend­e zaak in de relegation play-offs door in het Edmond Machtensst­adion een felbevocht­en 0-1winst te boeken bij RWDM. Mehssatou maakte op het kwartier het enige doelpunt.

Het Charleroi van coach Rik De Mil (ex-Westerlo) is ondertusse­n zeker van het behoud, de situatie van Eupen ziet er benard uit. Kortrijk hoopt alsnog RWDM voorbij te steken en zo een degradatie te ontlopen.

 ?? © DICK DEMEY ?? Deinze viert op Patro Eisden.
© DICK DEMEY Deinze viert op Patro Eisden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium