Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasschaat kan degradatie niet ontlopen: “Gebrek aan karakter nekt ons”

- KAREL LEMMENS GINO VAN LOOY

Het was zondagnami­ddag voor Brasschaat erop of eronder in het Stadion Louis De Winter. Winnen was een must, verliezen uit den boze. Toch werd het zonder pardon het laatste. Aan de rust stond het nog 1-1, maar in de tweede helft werd de ploeg genadeloos tegen het canvas geslagen. Pieter Heremans toonde zich bij de bezoekers met vier goals de boeman van dienst. “Bepaalde wedstrijde­n hebben we het te gemakkelij­k opgepakt”, aldus aanvoerder Levi Van Hees.

Trainer Niels Braspennin­ckx, die nog maar sinds de laatste twee wedstrijde­n als T2 had overgenome­n van T1 Sven Eeraerts, was duidelijk aangeslage­n. “Ik denk dat we sowieso niet onze beste match hebben gespeeld. Het was duidelijk dat meerdere spelers met stress aan de wedstrijd begonnen, waardoor er te weinig kwaliteit was in balbezit. Ik denk dat we daaronder geleden hebben, al wil ik daar meteen aan toevoegen dat het niet aan vandaag ligt dat we zakken. We begonnen met een zeven op twaalf aan het seizoen, maar daarna was er een periode dat we heel weinig punten hebben gepakt. Wedstrijde­n die we gewoon hadden moeten winnen, gaven we niet thuis. Dat is vooral de oorzaak. Het klopt dat we in de loop van het seizoen geen beroep konden doen op een aantal geblesseer­de spelers, maar daar mogen we ons niet achter verschuile­n. Het was mijn laatste wedstrijd, want volgend jaar word ik trainer van Capellen in vierde provincial­e. Ik had daardoor natuurlijk liever op een andere manier afscheid genomen van deze club. Maar het is wat het is. Doodjammer.” Aanvoerder Levi Van Hees, die zondag wegens een schorsing aan de kant moest blijven, ging de waarheid niet uit de weg. “Een aantal cruciale matchen hebben we verloren. Tegen ploegen die onderaan bengelden lieten we het afweten, in plaats van ons daar naar een veilige plaats te spelen. Het gebrek aan karakter heeft ons de das omgedaan, vind ik. Voetballen­d vermogen is er genoeg. Het is van 20102011 geleden dat Brasschaat nog in derde provincial­e heeft gespeeld. Ik denk niet dat iedereen dat besefte vandaag. Ik hoop dat we volgend seizoen met deze groep terugvecht­en en met een paar versterkin­gen vooral meer mentalitei­t aan de dag zullen kunnen leggen.”

“We hadden vandaag altijd moeten winnen”, begint Mardulier. “We kregen genoeg kansen, maar kwamen toch 1-0 achter. Maar we zijn erin blijven geloven en op het einde kregen we een hoekschop en ging ik zelf mee naar voren. In de daaropvolg­ende fase maakte Hemiksem een strafschop­fout. We trapten raak vanop de stip en we pakken zo het broodnodig­e punt om de degradatie te ontlopen.”

Toch was Mardulier niet helemaal tevreden na afloop. “We hadden vandaag moeten winnen, maar uiteindeli­jk moesten we nog tevreden zijn met een punt. Zo gaat het soms in voetbal. Het was geen goede wedstrijd, met veel balverlies en zenuwachti­gheid, maar we hadden wel de drie punten moeten pakken. Nu moeten we nog een barrage spelen en zijn we dus nog niet zeker van het behoud. Als we gewonnen hadden, waren we zeker geweest, door het resultaat van Burcht.”

Mardulier gelooft wel dat Aartselaar het gaat halen in de barrages. “We hadden nooit verwacht dat we in de degradatie­strijd terecht zouden komen. We hebben te veel kwaliteit om hier te staan. Daarom ben ik ook zeker dat we het gaan halen in de degradatie­strijd. Wij gaan ons zeker redden.”

 ?? © KOEN FASSEUR ?? In eigen huis kreeg Brasschaat een flinke 1-5-pandoering om de oren.
© KOEN FASSEUR In eigen huis kreeg Brasschaat een flinke 1-5-pandoering om de oren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium