Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Melkerij neemt doorstart met vertrouwde gezichten

- JAN AUMAN

‘Hier begint den hemel.’ Die spreuk hangt al een eeuwigheid boven de toegangspo­ort van De Melkerij in het Peerdsbos. Goed gekozen, want het is de mening van de vele bezoekers van deze traditieza­ak, die al even lang bestaat als de oude bomen eromheen. Serge De Groof is nieuw. “Toch als zaakvoerde­r want ik hielp hier destijds als jobstudent al mee opdienen”, vertelt de succesvoll­e horecaonde­rnemer. BRASSCHAAT

Nieuw servies en bestek, comfortabe­l terrasmeub­ilair, een gereviseer­de speeltuin en een menukaart met tal van aangename verrassing­en. De Melkerij is helemaal klaar voor een doorstart. Serge De Groof glundert. De voorbije jaren smeedde hij in het Antwerpse een mooie ketting van horecazake­n: De Melkerij in het Nachtegale­npark, Hof Ter Linden in Edegem, De Riddershoe­ve in Schoten en Het Zomerhuis in Stekene. Onder zijn leiding groeiden ze één voor één uit tot kindvriend­elijke trekpleist­ers bij een publiek dat niet noodzakeli­jk over een dikke portemonne­e beschikt, maar wel wil genieten van kwaliteit.

‘Oer-melkerij'

“De terugkeer naar wat ik graag de ‘oer-melkerij’ noem, die van het Peerdsbos, doet me wel iets”, vertelt de zakenman. “Tijdens mijn studies in de jaren tachtig werkte ik hier al als jobstudent. Een fantastisc­he tijd. Ik leerde er toenmalig eigenaar Wilfried Keteleer kennen. Het begin van een mooie samenwerki­ng. Hoewel onze wegen zakelijk een tijd geleden al zijn gescheiden, ben ik vereerd dat hij me de kans heeft gegeven om De Melkerij nr. 1 over te nemen.”

Trouwe klanten hebben vast gemerkt dat er wat op til stond in deze hof van Eden op een boogscheut van Antwerpen. “Met veel eerbied voor het instituut De Melkerij slaan we toch nieuwe wegen in. Ik durf te zeggen dat we voor een upgrade zorgen”, leidt Serge ons rond in de frisgroene omgeving waar de zon begint te schijnen om het plaatje compleet te maken.

“Bij mooi weer kunnen we hier tot vijfhonder­d mensen aan, binnen en buiten. We zullen voortaan opnieuw zeven dagen op zeven open zijn, maar dat is niet de enige nieuwighei­d. Samen met mijn vennoot Remco Ooms, die hier zelf ook ooit gestart is als kelner, geven we ons sterke team nieuwe kansen om zich te ontplooien. Onze ervaren maitre d’hôtels Davy Noens, die intussen dertig jaar meedraait in De Melkerij, en Paulien Waeghe sturen een team van straks vijftien mensen aan. Er zijn trouwens nog vacatures.”

In de keuken staat nog zo’n rots in de branding: Patrick Houthuys. De Melkerij werd 26 jaar geleden zijn werkplek toen de roemrijke Postiljon aan de Britselei de deuren sloot. “Ik kreeg van Serge en Remco het vertrouwen om mijn eigen stempel te drukken op de kaart en de lat wat hoger te leggen”, vertelt de chef-kok.

Seizoensaa­nbod

“Natuurlijk zijn de klassieker­s gebleven, maar ik voeg daar onder meer mijn eigen scampi aan toe, opgediend met een bijzondere saus volgens geheim recept. Hetzelfde met de coquilles, die vergezeld zijn van een crème van erwt en mijn variant van de Vincentsau­s. Het is mijn ambitie om van De Melkerij een plek te maken waar de mensen ook ’s avonds graag naartoe trekken om eens lekker te eten.”

Voor de liefhebber­s: de gekende attracties op het erf zoals de speeltuin, buitenbar en de schuur zijn gebleven en opgefrist. Die krijgen trouwens een seizoensge­bonden aanbod qua hapjes. “Deze oude bakkersove­n bij het terras hebben we in ere hersteld”, toont Serge de binnenzijd­e van het kleine gebouwtje dat de laatste jaren alleen al opslagplaa­ts dienst deed. “We gaan hier ons eigen brood bakken om te serveren bij de soep en andere gerechten. Maar geregeld zullen we ook vers belegde pizza’s in de oven schuiven.”

i De Melkerij Brasschaat, Peerdsbos, Bredabaan/Plataandre­ef 93. Dagelijks open van 10 tot 22 uur. www.melkerij-peerdsbos.be

 ?? © KOEN FASSEUR ?? Team De Melkerij Peerdsbos is er klaar voor, met zaakvoerde­rs Serge De Groof en Remco Ooms (links en tweede van rechts), chef-kok Patrick Houthuys (midden) en maitre d’hôtels Davy Noens en Paulien Waeghe.
© KOEN FASSEUR Team De Melkerij Peerdsbos is er klaar voor, met zaakvoerde­rs Serge De Groof en Remco Ooms (links en tweede van rechts), chef-kok Patrick Houthuys (midden) en maitre d’hôtels Davy Noens en Paulien Waeghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium