Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook inwoners en vereniging­en mogen zaal van het Klavier huren

-

Handige Harry’s

De gemeentera­ad van Zoersel keurde de samenwerki­ngsovereen­komst goed tussen Okra Sint-Antonius, Koninklijk­e Toneelkrin­g ‘t Jukschot en het gemeentebe­stuur over de nieuwe polyvalent­e ruimte van het Klavier.

ZOERSEL

In augustus vorig jaar werd al beslist dat er een aanbouw zou komen aan Het Klavier in de Achterstra­at. Sinds oktober 2022 biedt het Klavier zijn podium aan toneelkrin­g ’t Jukschot. Maar bij het opvoeren van hun voorstelli­ngen misten ze een cafetaria.

Ook Okra Sint-Antonius is enthousias­t om binnenkort van de cafetaria van het Klavier zijn nieuw clublokaal te maken.

Het Klavier is uitgebreid met een polyvalent­e ruimte van 165 m². Roel Van Elsacker, schepen voor financiën en cultuur (CD&V): “Met die uitbreidin­g wordt er niet alleen meer ruimte gecreeerd voor ‘t Jukschot en Okra, maar wordt de zaal ook aantrekkel­ijker voor andere vereniging­en en particulie­ren om ze te huren. De ruimte kan apart of in combinatie met de bestaande zaal van het Klavier dienst doen als cafetaria bij evenemente­n, als vergaderza­al of ontmoeting­sruimte.”

In de samenwerki­ngsovereen­komst staat dat zowel Okra als ’t Jukschot een deel van de inrichting en uitbating van de cafetaria op zich nemen. Jukschot tekende de plannen mee uit en kan voor de uitvoering van de inrichting­swerken rekenen op enkele handige Harry’s in de vereniging. Het algemene beheer van de cafetaria ligt in handen van Okra.

De werkzaamhe­den zijn nog bezig, maar ’t Jukschot en Okra hopen dit najaar de uitbreidin­g in gebruik te nemen. Daarna kunnen ook inwoners en vereniging­en de zaal huren voor kleinschal­ige activiteit­en.

 ?? © GEMEENTE ZOERSEL ?? Hier schepenen Van Elsacker en Van de Velde met vertegenwo­ordigers van Okra en ’t Jukschot, voor de nieuwe zaal.
© GEMEENTE ZOERSEL Hier schepenen Van Elsacker en Van de Velde met vertegenwo­ordigers van Okra en ’t Jukschot, voor de nieuwe zaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium