Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaams echtpaar al week vermist op Tenerife

- CEDRIC LAGAST

Marc Olbrechts (71) en Laura Trappenier­s (66) zijn als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. De vrienden en kennissen van het koppel op het eiland maken zich grote zorgen.

Al enkele dagen prijken de foto’s en het signalemen­t van het Vlaamse koppel op de website van het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen (CNDES). Volgens die website is het koppel sinds woensdag 24 april vermist. Die dag zouden ze als vermist zijn opgegeven, en sindsdien loopt er een onderzoek.

Kennissen en vrienden menen dat het koppel al sinds maandag 22 april verdwenen is. “Ze zijn dan voor het laatst gezien in hun woonplaats, Callao Salvaje”, klinkt het. Laura Trappenier­s reageerde die middag om 16.37 uur nog op een zoekertje op internet. Later die dag gingen Laura en Marc naar de yogales.

Diezelfde avond zou het alarm zijn afgegaan in de woning. De alarmcentr­ale zou daarop contact opgenomen hebben met de mensen die Laura en Marc in geval van nood hadden opgegeven. Maar die mensen – een ander Vlaams echtpaar uit het dorp – waren die dag met vakantie buiten Tenerife.

Gsm achtergela­ten

“Niemand heeft Marc en Laura nog gezien”, zegt Jeanine, een Nederlands­e vriendin. “Een man die voor hen het zwembad onderhoudt, zag ’s anderdaags dat er licht brandde in het huis, en dat de achterdeur niet op slot was.” Omdat het koppel woensdag niet opdaagde voor de yogales, werd er alarm geslagen.

Ook hun donkerblau­we Opel Mokka met Spaanse nummerplaa­t is verdwenen, zo blijkt uit het opsporings­bericht. Volgens Jeanine, die op donderdaga­vond naar het huis ging, zijn er nog meer alarmerend­e elemen

ten. “Enkele sleutels en de gsm van Laura waren achtergebl­even in het huis. Laura zou nooit vertrekken als haar huis niet was opgeruimd. Maar er stond bijvoorbee­ld nog een glas op tafel.”

“En dan is er de kat van het koppel. Ze waren heel bezorgd over het dier, en ze zorgden altijd voor opvang. Als ze er enkele dagen op uit trokken, dan kwam er een vriendin uit Neder

“Laura zou nooit vertrekken als haar huis niet was opgeruimd. Maar er stond nog een glas op tafel”

Jeanine

Vriendin

land naar Tenerife om voor de kat te zorgen. Nu niet. Neen, ze zijn niet vrijwillig vertrokken.”

Grote zorgen

“Wij zijn op de hoogte gebracht van de verdwijnin­g van een Belgisch koppel op Tenerife”, zegt de FOD Buitenland­se Zaken. De FOD en het consulaat zeggen de zaak op de voet te volgen. “We staan hierover in contact met de andere bevoegde Spaanse en Belgische autoriteit­en.”

Marc Olbrechts en Laura Trappenier­s zouden afkomstig zijn uit Vlaams -Brabant. Uit documenten op het internet blijkt dat ze al sinds mei 2009 in Callao Salvaje wonen. Olbrechts is een kunstschil­der, en hield al verschille­nde exposities op het eiland. “We maken ons grote zorgen”, zo zeggen de vrienden van het echtpaar.

 ?? ??
 ?? © CNDES ?? Laura Trappenier­s.
© CNDES Laura Trappenier­s.
 ?? © CNDES ?? Marc Olbrechts.
© CNDES Marc Olbrechts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium