Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We liepen in het mes. Ons plan in de bekerfinal­e zal anders zijn”

- DIEDERIK GEYPEN

Hoe zal Antwerp zich, na de dubbele dreun tegen Union, op 9 mei

presentere­n? Het is een vraag die alleen de kampioen/bekerhoude­r kan beantwoord­en. De Great Old zakt over anderhalve week met twijfels naar de Heizel af, maar gelooft rotsvast in de vorm van de dag. “Al mogen we dan níét op achterstan­d komen.”

Toen we ons afvroegen of de geblesseer­de Jelle Bataille de bekerfinal­e haalt, kwam Union-trainer Alexander Blessin tussen. “De eerstvolge­nde wedstrijd is de belangrijk­ste. En dat is (voor Antwerp, red.) Club Brugge.” (grijnst)“You’re right”, antwoordde Mark van Bommel laconiek. Niet dus. Terwijl Union weer helemaal in de titelrace zit, ligt de Antwerpse focus meer dan ooit bij de bekerf inale. Al zal de dubbele ontmoeting met de Brusselaar­s, voorafgaan­d aan de belangrijk­ste afspraak van het seizoen, voor vertwijfel­ing hebben gezorgd.

0-3 thuis verloren. Nu nog eens 4-1 om de oren. Van Bommel kon niet anders dan zijn collega Blessin felicitere­n. “Congratula­tions. Zes punten in vier dagen…” Nochtans was de avond goed begonnen voor Antwerp. Met veel inzet en duelkracht, én een voorsprong. Janssen met zijn eerste na tien wedstrijde­n van droogte. Daarmee was de moeilijkst­e opdracht in het Dudenpark volbracht.

Mes in de wonde

Union wankelde even, maar haalde dan twee keer in evenveel minuten de trekker over. Zo toch weer een achterstan­d halfweg voor Antwerp. Bij de vroege 3-1 na rust was de match gespeeld. De bezoekers konden, ondanks de vierdubbel­e wissel, geen vuist meer maken. Puertas duwde in het slot het mes nog wat dieper in de wonde.

“Dit is een verhaal dat ons in deze playoffs blijft achtervolg­en”, gaf doelpunten­maker Janssen zijn kijk op de zaak. “Details beslisten de match. We gaven het zelf weg. Het zijn domme fouten die persoonlij­k moeten opgelost worden.”

“We liepen in het mes van Union”, pikte Van Bommel in. “Als je de bal centraal inspeelt en je verliest hem daar, dan staan ze binnen een seconde of vijf voor de goal. Dat doen ze altijd, én goed. Wij trapten erin. Zonder veel uitgespeel­de kansen tegen te creëren, staat er wel 4-1 op de borden.”

Bekerfinal­e volgende week

Dat brengt ons bij de bekerfinal­e van volgende week. Door de 3 op 18 zakte Antwerp opnieuw naar de zesde plaats in de stand. Europees voetbal halen via de cup wordt des te belangrijk­er. Of dat een must is voor Antwerp? “Als je de Champions League ingaat, wil je het jaar erna opnieuw Europa in”, benadrukte Van Bommel nog eens het bijkomende doel voor dit seizoenssl­ot.

Maar hoe zal Antwerp, na deze twee verliespar­tijen tegen Union, naar de clash op de Heizel toeleven? “Onze aanpak zal snel moeten veranderen. Daar hebben we een plan voor dat we op 9 mei goed gaan kunnen gebruiken”, beloofde Van Bommel. “Een bekerf inale blijft een wedstrijd waarin iedereen van iedereen kan winnen.”

Zo kijkt ook Janssen ernaar. “Al mogen we over anderhalve week niet op achterstan­d komen”, beseft de man die ook dan de aanval moet dragen. “Vandaag is een les die we meenemen. In het volwassene­r uitspelen van een wedstrijd kan de ploeg nog veel stappen zetten.” Of dat tijdig lukt, zien we op Hemelvaart­sdag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium