Het Belang van Limburg

Mobiel betalen met smartphone of tablet dankzij Bancontact

- Raoul PUTZEYS

HASSELT - Vanaf begin volgend jaar wordt het mogelijk om op iedere locatie en elk moment doodeenvou­dig een betaling of overschrij­ving uit te voeren tussen twee smartphone­s of tablets. Bancontact/Mister Cash stelt het nieuwe betalingss­ysteem eind februari aan de pers voor.

Steeds meer mensen hebben een smartphone of tablet met een dataverbin­ding. Daardoor worden er toepassing­en mogelijk die het leven makkelijke­r kunnen maken. Zo zal u met het nieuwe mobiele betalingss­ysteem van Bancontact op restaurant snel een vriend(in) kunnen terugbetal­en wanneer u even zonder cash geld zit. Of via uw smartphone de pizzakoeri­er aan de deur betalen. Het systeem van Bancontact/Mister Cash werkt met uw betaalappl­icatie (app) die u op uw mobiele apparaat moet installere­n. De meeste moderne toestellen zouden daarvoor geschikt zijn.

NFC

Alle financiële instelling­en in ons land zouden de Bancontact-app voor mobiele overschrij­vingen ondersteun­en. Dat is één van de belangrijk­e verschille­n met bijvoorbee­ld het ‘Scashen’ van KBC waarbij nu ook al een mobiele overschrij­ving uitgevoerd kan worden, maar dan enkel tussen twee KBC-klanten. Het KBC-systeem werkt ook aan de hand van een zogenaamde QR-code die ingescand moet worden met een smartphone of tablet. Naast de Bancontact-app zal ook de ‘NFC’-technologi­e (Near Field Communicat­ie) ervoor zorgen dat snelle mobiele betalingen in de nabije toekomst gemeengoed worden. Met deze technologi­e die in de allernieuw­ste generatie smartphone­s ingebouwd zit, volstaat een simpele aanraking tussen twee compatibel­e toestellen reeds voor een betaling.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium