Het Belang van Limburg

“We zijn de twee beste spitsen van België”

-

Met één goal om de 130 minuten kan Romelu Lukaku bij West Bromwich Albion op vlak van efficiënti­e nog straffere cijfers voorleggen dan Christian Benteke bij Aston Villa. Toch wil de vroegere lieveling van het Astridpark nog beter doen. “Ik wil de spontanite­it van mijn Anderlecht-periode terug in mijn spel”, vertelt Lukaku. Door de uitstekend­e prestaties van Benteke en jezelf is de concurrent­iestrijd in de spits bij de nationale ploeg helemaal losgebarst­en.Hoe gaan jullie daar zelf mee om?

“Heel rustig, we wensen elkaar gewoon altijd het beste toe. Het is leuk om te zien dat we het allebei zo goed doen op dit moment. Hij kende een moeilijke periode bij KV Mechelen en Standard en ik had het vorig jaar niet gemakkelij­k bij Chelsea. Maar nu zijn we allebei helemaal terug boven water gekomen. Wij zijn de twee beste spitsen van België.”

Had je verwacht dat Benteke in erg korte tijd zo zou ontploffen in Engeland?

“Ja. Ik zat samen met hem op het vliegtuig toen hij voor het eerst naar Birmingham afreisde. Toen heb ik hem gezegd dat ik er zeker van was dat hij meer dan tien goals zou maken dit seizoen. En kijk: hij zit nu al aan tien. Met de kwaliteite­n die wij hebben, kunnen we het echt maken in Engeland. Daar maakt het niet uit of je voor de eerste of de laatste speelt. Als je goed speelt, krijg je minstens drie open kansen per wedstrijd. Dat is voor een spits het grootste voordeel van het Engelse voetbal. Zelfs bij een mindere ploeg kan je fantastisc­he wedstrijde­n spelen.”

Je hebt jezelf dit seizoen ook weer helemaal in de kijker gespeeld.

“Ja, ik voel me ook heel goed, ook al zijn de resultaten van de ploeg de laatste maand heel wat minder (West Brom pakte in 2013 nog maar 1 op 15, nvdr). Persoonlij­k heb ik niet te klagen. Ik speel veel en ik doe het goed. Er zijn weinig spelers jonger dan twintig in de Premier League met een basisplaat­s en ik denk dat ik ondertusse­n toch wel een belangrijk­e schakel ben geworden voor de ploeg. Vorig seizoen was een beetje een verloren jaar voor mij, maar ik heb het gevoel dat ik dat nu aan het inhalen ben.”

Ben je nu sterker dan in jeAnderlec­htperiode?

“Fysiek zeker, maar ik voetbal nog steeds niet met hetzelfde vertrou- wen als toen. Je ziet nog steeds aan mijn spel dat ik vorig jaar zo weinig heb gespeeld. Bij Anderlecht legde ik veel meer risico’s in mijn spel en dat doe ik nu veel minder. Ik speel wel goede wedstrijde­n met West Brom maar als ik die spontanite­it van in mijn Anderlecht-periode terug in mijn spel kan leggen, zal ik nog veel beter worden.”

Die negen goals moeten Chelsea toch ook zijn opgevallen?

“Die vallen wel op, ja. De laatste tien jaar is enkel Wayne Rooney er op die leeftijd in geslaagd om zoveel te scoren.”

Wil je nog steeds bijWest Brom blijven na dit seizoen?

“Ik voel me er goed maar ik wil me ook blijven ontwikkele­n zonder stappen over te slaan. Het ideale scenario voor mij is dat we met West Brom dit seizoen nog een Europees ticket pakken. Dat zou toch weer een nieuwe stap zijn, voor ik uiteindeli­jk terugkeer naar de absolute top bij Chelsea.”

 ??  ?? “De laatste tien jaar is enkel Rooney er op deze leeftijd in geslaagd zoveel te scoren” Romelu Lukaku “Vreemd dat Vossen er niet bij is, hij is de beste spits in de Belgische competitie” Christian Benteke
“De laatste tien jaar is enkel Rooney er op deze leeftijd in geslaagd zoveel te scoren” Romelu Lukaku “Vreemd dat Vossen er niet bij is, hij is de beste spits in de Belgische competitie” Christian Benteke

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium