Het Belang van Limburg

Beloften houden Spanje in bedwang

-

BELGIË 1 - SPANJE 1

De Belgische beloften hebben gisteren een goede beurt gemaakt tegen hun Spaanse leeftijdsg­enoten. De ploeg van coach Johan Walem hield de huidige Europese kampioen op een gelijkspel in een aangename oefenpot in Mechelen.

Voor de Belgen was dit de eerste test voor de kwalificat­iecampagne van het EK 2015. Walem zag Lestienne en De Bock in extremis geblesseer­d uitvallen, maar op het veld viel daar weinig van te merken. België hield simpel gelijke tred met Spanjaarde­n. Malanda heerste op het middenveld, Praet en Batshuayi zorgden voor het meeste gevaar. Na 20 minuten miste Van der Bruggen een dot van een kans. Niet veel later viel het doelpunt aan de andere kant. Delofeu, een 18-jarig supertalen­t van Barcelona, rondde een knap in elkaar geknutseld­e aanval simpel af.

België was na de openingsgo­al een beetje van slag maar kwam toch bijna op gelijke hoogte na een fraaie individuel­e actie van Batshuayi die uit de hoek geranseld moest worden door de Spaanse doelman. Net voor de rust stond het dan toch gelijk toen Van der Brugge zijn eerdere misser op een prachtige manier rechtzette. De middenveld­er van AA Gent nam een afgeweken voorzet heerlijk op de slof en zag zijn schot hard tegen de netten vliegen.

Na de rust verwaterde het spel door de vele wissel en werd ook het doelgevaar schaars. Bruno viel gretig in en schoot nog op de lat maar in het slot was het toch vooral de exdoelman van Genk, Koen Casteels, die zich moest onderschei­den. Met enkele knappe parades hield de keeper van Hoffenheim de Spanjaarde­n van een late winnende treffer. Helemaal op het einde kwam Cissé nog dicht bij de 2-1 met een goed gericht schot maar ook de Spaanse doelman Sotres was bij de pinken.

THST

BELGIË U21: Casteels - Cissé, Heylen (73’ Vervoort), Arslanagic, Verboom (46’ Lukaku) - Malanda, Van der Bruggen, Praet (60’ Ngawa) - Vetokele (84’ Tarfi), Mpoku (46’ Bruno) - Batshuayi (46’ Hazard).

SPANJE U21: Arrizabala­ga (46’ Sotres) - Carvajal, Gomez, Amat (63’ Miguel) , Aurtenetxe (46’ Grimaldo) - Mba (46’ Niguez) , Pardo, Suso (63’ Torres) - Deulofeu, Sarabla (67’ Bernat) - Alcacer (67’ Romero). Doelpunten: 29’ Deulofeu 0-1, 42’ Van der Bruggen 1-1. Scheidsrec­hter: Kopriwa (Lux). Gele kaart: 53’ Heylen.

 ?? FOTO BELGA ?? Praet wordt stevig aangepakt door Carvajal.
FOTO BELGA Praet wordt stevig aangepakt door Carvajal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium