Het Belang van Limburg

Elise Scuttenair­e Limburgs kampioen tumbling

- GESI

Elise Scuttenair­e beleeft drukke tijden. Vorig weekend sprong de Kampse in Bilzen naar de Limburgse tumblingti­tel bij de C-beloften. Komend weekend neemt ze deel aan het Limburgs kampioensc­hap artistieke gymnastiek op B-niveau in Mortsel.

De 14-jarige Scuttenair­e wedt dus op twee paarden, maar zo ziet ze dat zelf niet. “Voor het arstitieke gedeelte ben ik aangeslote­n bij Jong en Sportief Leopoldsbu­rg, voor tumbling bij Palfit Paal. Mijn trainster raadde me een drietal jaren geleden aan om tumbling te beoefenen om mijn vloeroefen­ingen te verbeteren. Via het tumbling kan ik moeilij- ker sprongreek­sen in mijn vloerwerk steken. En ik moet de trainster dankbaar zijn. Die combinatie heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben namelijk van C- naar B-niveau gestegen. Komend weekend staat mijn eerste wedstrijd op het programma. Ik weet totaal niet wat te verwachten en dat bezorgt me stress.”

Naast die gezonde zenuwachti­gheid heeft Scuttenair­e ook vertrouwen te koop. “Op die provincial­e tumblingti­tel had ik stiekem gehoopt, ik heb er dan ook hard voor getraind. Elf uur per week: vier uur tumbling en zeven uur op artistiek vlak . Dat ik een dubbelslag sla door het algemeen klassement te winnen in mijn categorie is extra meegenomen, maar daarom ben ik nog geen favoriete voor het Vlaams kampioensc­hap. Een podiumplaa­ts zou al knap zijn. Op artistiek vlak zou ik het al een hele eer vinden als ik me zou kunnen kwalificer­en voor het kampioensc­hap.”

 ??  ?? Elise Scuttenair­e.
FOTO HBVL
Elise Scuttenair­e. FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium