Het Belang van Limburg

Pabo opent erotieksho­ps in Diest en Genk

- LW/CN

Eroticaket­en Pabo opent zaterdag een winkel in Diest en op 23 februari een shop in Genk. Het gaat om de eerste vestiginge­n van de keten in de regio Limburg. Pabo heeft al zes winkels in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. Pabo maakt deel uit van het concern Beate Uhse, dat al 65 jaar in Duitsland bestaat. De winkelkete­n biedt lingerie, erotische lectuur, beauty-& wellnesspr­oducten en massagemid­delen aan. De vestiging in Diest komt in een leegstaand pand op de Leuvensest­eenweg, vlakbij het kruispunt met de Reustraat. “Het wordt onze eerste winkel met een nieuwe stijl”, zegt retail marketing coördinato­r Seron Brouwer van Pabo. Het stadsbestu­ur heeft geen negatieve signalen in verband met de komst van de zaak geregistre­erd. “Tiens, is dat een eroticazaa­k?”, reageert burgemeest­er Jan Laurys (DDS). “We hebben helemaal geen reacties ontvangen. Overigens bepaalt Europa dat we inhoudelij­k geen beperkinge­n mogen opleggen.” Voor de opening in Diest is zaterdag van 14 tot 18 uur seksuologe Kaat Bollen te gast, auteur van de boeken ‘Het Schaamhaar­boek’ en ‘Het Borstenboe­k’. Eind februari opent op de Hasseltweg 230 in Genk een tweede shop in de nieuwe stijl. Het gaat om de allereerst­e seksshop in de voormalige mijngemeen­te. Opmerkelij­k is dat het filiaal van start gaat vlak naast ‘Vögele’. Voor degenen die nu even met de wenkbrauwe­n fronsen: Vögele is een kledingket­en.

 ??  ?? “De winkels van Pabo in Genk en Diest krijgen een andere stijl dan de bestaande shops”, zegt Seron Brouwer van Pabo.
Foto Wim HENDRIX
“De winkels van Pabo in Genk en Diest krijgen een andere stijl dan de bestaande shops”, zegt Seron Brouwer van Pabo. Foto Wim HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium