Het Belang van Limburg

“Verrast dat het zo snel gaat”

-

Toen Christian Benteke afgelopen zomer van Genk naar Aston Villa verkaste hadden weinigen verwacht dat hij vijf maanden later al tien goals achter zijn naam zou hebben staan. Benteke zelf staat ook versteld van zijn droomstart in Engeland. “Ik had een veel langere aanpassing­speriode verwacht”, geeft de spits toe.

In de laatste kwalificat­iewedstrij­den scoorde je tegen Servië en Schotland twee erg belangrijk­e goals.Voel je je nu de eerste keuze in de spits?

“Ik voel me klaar, dat is het enige. Romelu is ook heel goed bezig in Engeland en dat is alleen maar goed nieuws voor de Rode Duivels. We zijn allebei jong en we werken allebei erg hard om dit niveau aan te houden.”

Maar je kan er moeilijk omheen dat jullie elkaars concurrent­en zijn?

“We zijn gezonde rivalen, zoals dat hoort in het voetbal. Ik voel absoluut geen afgunst naar Romelu toe. We zijn zelfs goede vrienden. Soms sprekenwes­amenafinEn­gelandom wat PlayStatio­n te spelen of om eens samen te gaan eten. Als we praten, gaat het meestal ook over de dagdagelij­kse dingen en niet over wie er zal spelen bij de Rode Duivels.”

Is een spitsenduo Lukaku-Benteke misschien zelfs mogelijk?

“Dat moet je aan de bondscoach vragen. Van mij mag dat zeker. Ik denk dat we samen heel veel oorlog kunnen maken met onze fysieke kracht en gestalte. Of we complement­air zijn weet ik niet. Ik heb nog nooitsamen­metRomelui­néénteam gespeeld. Als we ooit de kans krijgen, zullen we elkaar eerst nog wat moeten aanvoelen. Pas nadien zal blijken of we elkaar goed aanvullen of niet.”

Je ex-ploegmaat Jelle Vossen is niet opgeroepen. Heeft dat je verrast?

“Toch wel want ik vind Jelle samen met Mbokani de beste spits uit de Belgische competitie. Maar het is de coach die de keuzes maakt, niet ik. Het feit dat Jelle er nu niet bij is betekent ook niet dat hij opnieuw zal afvallen tegen Macedonië.”

Bij Aston Villa scoor je erg vlot. Had je verwacht dat je zo snel zo belangrijk zou zijn voor je ploeg?

“Eerlijk gezegd ben ik zelf ook verrast dat het zo snel gaat. Ik had een langere aanpassing­speriode verwacht. De Engelse competitie is toch van een heel ander niveau dan deBelgisch­emaarikvoe­lmegewoon heel goed in mijn hoofd. De coach en de rest van de ploeg geven heel veel vertrouwen aan mij en dat vertaalt

zich in veel goals”.

Met je ploeg gaat het wel heel wat minder. Jullie staan voorlaatst­e.Vrees je de degradatie?

“We hebben het inderdaad moeilijk, maar er is nog niets beslist. Er resten ons nog dertien matchen om ons te redden. Het is de droom van iedereen bij Aston Villa om zo lang mogelijk in de Premier League te spelen. Ik ben er dus zeker van dat iedereen er zijn hoofd zal blijven voorleggen.”

Zonder die dekselse Fellaini had Aston Villa door jouw twee goals een heel goede zaak kunnen doen in de degradatie­strijd?

“Inderdaad, ik heb hem er na de match ook over aangesprok­en. Ik was een beetje kwaad omdat hij mijn match heeft verpest door die late gelijkmake­r. Maar goed, zo’n dingen gebeuren wel eens in het voetbal. Zeker in Engeland.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium